Zatiahnuté
10°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Dramatická záchranná akcia: Muža unášal silný prúd rieky Hron
Zdielať na

Dramatická záchranná akcia: Muža unášal silný prúd rieky Hron

BANSKÁ BYSTRICA / Dramatická záchranná akcia v Banskej Bystrici. Do rieky Hron spadol starší muž a začal ho unášať silný prúd. Jeho volanie o pomoc našťastie počuli ľudia, ktorí kráčali po chodníku. Až do príchodu záchranných zložiek ho držali za ruky, z vody ho vytiahnuť nevládali.

Voda je po dažďoch vysoká a prúd v Hrone silný. Muž, ktorý sa zrejme zošmykol dolu zablateným svahom skončil v Hrone. Rieka ho začala unášať a sám si poradiť nevedel. Kričal o pomoc. Do rieky spadol v banskobystrickej časti Uhlisko. Ľudia boli na prechádzke a tak jeho zúfalý krik počuli z brehu. "Môžem potvrdiť, že došlo k takejto udalosti vo večerných hodinách," potvrdila Petra Kováčiková, hovorkyňa  KR PZ v Banskej Bystrici. 

Muž bol podchladený ale bez zranení 

Svedkovia, ktorí mužov krik počuli nestratili duchaprítomnosť a podarilo sa im topiaceho sa chytiť aspoň za ruky. Držali ho tak nad hladinou, hoci pre silný prúd ho nedokázali vytiahnuť na breh. To sa podarilo až záchranárom, ktorých medzitým na miesto privolali. "Na miesto sme vyslali ambulanciu. Záchranári transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici muža s podchladením," ozrejmila Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS. 

Boli to dramatické chvíle, ktoré majú šťastný koniec. Muž bol síce podchladený, no okrem toho neutrpel žiadne zranenia. Prúd Hrona však odplavil všetky jeho osobné veci, vrátane tašky s dokladmi. Po záchrannej akcii bol však v takom šoku, že policajtom nedokázal povedať ani svoje osobné údaje. "Muž bol z miesta prevezený do nemocnice, kde bola následne políciou zisťovaná jeho totožnosť," dodala Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy