Zatiahnuté
10°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Muž napadol dôchodcu pre pár desiatok eur. Hrozí mu vysoký trest
Zdielať na

Muž napadol dôchodcu pre pár desiatok eur. Hrozí mu vysoký trest

TRENČÍN / Na Okresný súd v Trenčíne priviezli v putách 34-ročného Pavla, ktorého kriminalisti zatkli pre spáchanie mimoriadne zbabelého trestného činu. Muž sa pod rúškom tmy zakrádal k nič netušiacemu dôchodcovi, ktorého napadol a okradol. Páchateľovi teraz hrozí pre odcudzených pár desiatok eur vysoký trest.

​Stalo sa to po zotmení v parku vedľa železničnej stanice v Trenčíne. 75-ročný dôchodca sediaci na lavičke netušil, že ho opodiaľ sleduje muž a čaká na svoju príležitosť. 34-ročný Pavol sa nepozorovane priblížil k starcovi a surovo ho napadol. "Muž zozadu pristúpil k sediacemu poškodenému, ktorého násilne schmatol za ramená a stiahol k zemi. Následne z neho začal strhávať oblečenú zapnutú bundu, ktorej sa násilím zmocnil," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Petra Klenková.

Po tom, ako útočník násilím vyzliekol dôchodcu, s jeho bundou ušiel na neznáme miesto. Následne zistil, že si prilepšil iba o pár eur. "Z bundy odcudzil finančnú hotovosť v celkovej výške 30 eur, mobilný telefón a občiansky preukaz," doplnila Klenková. Okradnutý dôchodca zalarmoval políciu, pričom trenčianski kriminalisti na základe popisu lupiča a miestnej znalosti, páchateľa rýchlo vypátrali. Pavol im nie je cudzí, v minulosti už bol súdne trestaný.

"Policajti obvineného v zmysle zákona zadržali. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne vzniesol obvinenie 34 ročnému mužovi za zločin Lúpež," dodala Klenková. Prokurátor žiadal pre obvineného väzobné stíhanie a tak ho z policajnej cely priviedli na súd. Pred pojednávaním už olúpenie dôchodcu ľutoval, pričom vraj nekonal na vlastnú päsť. "Nie, som sa nechal naviesť, jasné, že mi je to ľúto," uviedol obvinený Pavol.

"V tomto štádiu trestného konania existuje dôvodná obava, že by obvinený pokračoval v trestnej činnosti, preto ho sudca pre prípravné konanie vzal do takzvanej preventívnej väzby," informoval hovorca Krajského súdu Trenčín Roman Tarabus. V prípade dokázania viny hrozí lupičovi za okradnutie dôchodcu trest odňatia slobody v rozmedzí od 7 do 12 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy