Zatiahnuté
15°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Mladík sa pokúsil o lúpež, no narazil na odpor. Skončil vo väzbe
Zdielať na

Mladík sa pokúsil o lúpež, no narazil na odpor. Skončil vo väzbe

PREŠOV / Zrejme si myslel, že 57-ročná žena bude ľahkou obeťou, no mýlil sa. Keď ju mladík začal škrtiť a chcel jej vytrhnúť kabelku, žena sa bránila. I keď z miesta radšej ušiel, dolapili ho policajti a rozhodol už aj súd.

"Je nám ľúto, čo spravil, ale čo my na tom zmeníme? Je to mladý chlapec, nerozmýšľa, čo rozpráva, čo robí," hovorí známy obvineného.

Cieľom boli peniaze

Chcel peniaze a pri ich získaní sa rozhodne nesprával ako gentleman. Zaútočil na 57-ročnú ženu.

"Chytil ju pod krk, začal ju škrtiť a pokúšal sa jej vytrhnúť kabelku, ktorú mala cez rameno," ozrejmila policajná hovorkyňa Jana Ligdayová z Krajského riaditeľstva policajného zboru Prešov.

Muž si svoju obeť vyhliadol krátko po piatej nadránom. K lúpeži došlo pri vchode do budovy pošty. Žena sa ale urputne bránila až tak, že obaja spadli na zem. Mladíka kopala do rozkroku. Výsledkom bolo, že z miesta radšej ušiel.

"Konanie ženy ho prekvapilo a tak vzal len jej náušnicu, ktorá jej pri zápase spadla a utiekol preč. Odvážna pani pri útoku utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie," dodala hovorkyňa.

K spáchaniu trestnej činnosti sa priznal

S prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. On sám svoje konanie nekomentoval. Na súd prišiel aj nešťastný otec. Konanie syna ho veľmi trápi. Mladík strávil päť mesiacov vo vyšetrovacej väzbe a spoza mreží sa tak skoro nedostane.

"Obvineného súd uznal za vinného zo zločinu lúpež a uložil mu nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní štyroch rokov a 10 mesiacov so zaradením pre výkon uloženého trestu do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Okrem toho má poškodenej uhradiť škodu vo výške 66 eur.

Rozsudok prvostupňového súdu je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy