Jasno
16°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Členovia gangu 50-krát bodli a upálili tínedžera
Zdielať na

Členovia gangu 50-krát bodli a upálili tínedžera

MARSEILLE / Pätnásťročného chlapca vo francúzskom meste Marseille 50-krát bodli nožom a upálili, čo bol zjavne prípad násilia spojeného s drogami, oznámila v nedeľu tamojšia prokuratúra. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Podľa prokurátora z Marseille Nicolasa Bessona tínedžera zavraždili v stredu. Prípad opísal ako "bezprecedentnú brutalitu". Tínedžera najal 23-ročný väzeň na zastrašenie konkurenta, ktorému mal podpáliť dvere, uviedol prokurátor. Za tento skutok mu väzeň prisľúbil 2000 eur. Chlapca však zazreli členovia gangu, ktorí ho opakovane bodli a následne upálili. 

Ten istý väzeň naverboval aj inú osobu vo veku 14 rokov, aby zabila člena ďalšieho gangu, pričom jej sľúbil odmenu 50.000 eur. Maloletá osoba si najala 36-ročného vodiča, ktorý osobu nahneval a preto ho zabila, píše AFP.

Marseille, ktoré je druhým najväčším mestom Francúzska, je sužované násilím spájaným s drogami. Obete ale aj páchatelia takýchto činov sú podľa Bessona čoraz mladší. V posledných rokoch sa v meste odohrávali boje o kontrolu nad vysoko výnosným drogovým trhom medzi rôznymi klanmi vrátane DZ mafie. Počet vrážd súvisiacich s drogami v Marseille sa s najnovšími dvoma prípadmi zvýšil na 17, pričom v minulom roku bolo zabitých 49 ľudí.

Na Slovensku vyčíňal gang mládežníkov, ktorí útočili na ľudí. Reportáž si môžete pozrieť tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy