Jasno
11°
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Nočný spor o peniaze skončil brutálnym útokom. Muž zaútočil nožom na brata
Zdielať na

Nočný spor o peniaze skončil brutálnym útokom. Muž zaútočil nožom na brata

BELUŠA / Rodinná dráma v obci Beluša. 28-ročný Patrik prišiel k matke domov pýtať peniaze a strhla sa hádka. Tá zobudila vo vedľajšej izbe spiaceho brata, ktorý mal mladšiemu súrodencovi povedať, aby bol ticho, lebo ráno vstáva do práce. Patrik namiesto toho vzal do ruky nôž a zaútočil.

Opil sa do nepríčetnosti a bodol vlastného brata. 28-ročný Patrik po vyhratom futbalovom zápase oslavoval so spoluhráčmi a tvrdý alkohol zapíjal pivom. Zmeškal vlak a tak prišiel večer do obce Beluša k matke pýtať peniaze na taxík. "Žena však žiadnu hotovosť pri sebe nemala a v chodbe rodinného domu sa začali hádať. 28-ročný muž následne prešiel do kuchyne, kde zobral kuchynský nôž s čepeľou dlhou 19 cm," opísala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Petra Klenková.

V tej chvíli vyšiel z izby starší brat, ktorého krik v dome zobudil. Patrik k nemu pristúpil s veľkým kuchynským nožom v ruke a potom sa to stalo. "Útočník bodol kuchynským nožom svojho brata do oblasti hrudníka. Následne z domu odišiel a nôž nechal položený na parapetnej doske," upresnila Klenková. Patrik si podľa vlastných slov z toho večera veľa nepamätá. Jeho 30-ročného brata s bodnorezným poranením hrudníka hospitalizovali v nemocnici, našťastie, nie je v ohrození života. "Polícia útočníka zadržala a umiestnila ho do cely policajného zaistenia. Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ z Považskej Bystrice vzniesol obvinenie 28-ročnému mužovi zo zločinu Ublíženie na zdraví v štádiu pokusu," dodala Klenková.

Patrika po vytriezvení a obvinení čakala ďalší nepríjemný fakt. Prokurátor totiž žiadal jeho väzobné stíhanie a mladíka tak eskortovali na súd. "Sudca pre prípravné konanie po výsluchu obvineného rozhodol o jeho vzatí do takzvanej preventívnej väzby, pretože z konkrétnych skutočností vyplýva dôvodná obava z pokračovania v trestnej činnosti," povedal hovorca krajského súdu Trenčín Roman Tarabus. V prípade dokázania viny môže Patrik za bodnutie brata stráviť vo väzení az 12 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy