Jasno
11°
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Chata na brehu Domaše? Starosta varuje pred falošnými inzerátmi
Zdielať na

Chata na brehu Domaše? Starosta varuje pred falošnými inzerátmi

KVAKOVCE / Starosta z rekreačnej oblasti na Domaši upozorňuje na podvodné inzeráty. Na známom portáli sa po čase opäť objavil inzerát lákajúci na prenájom chaty, na brehu vodnej nádrže. Chata má okrem vírivky aj saunu, no problém je, že na Domaši by ste ju nenašli.

"Stále častejšie nás informujú oklamaní ľudia, že sa objavil inzerát s luxusnou chatou, že zaplatili zálohu a tá osoba prestala dvíhať telefóny," hovorí starosta obce Kvakovce Radovan Kapraľ.

S podobnými vecami majú najčastejšie skúsenosti pred oslavami Silvestra

No tento inzerát pribudol teraz počas školského roka. Vedenie obce varuje ľudí, ktorí by si na Domaši chceli užiť napríklad víkend na chate s vírivkou, aby boli ostražití. Niektoré chaty by ste na Domaši darmo hľadali. "Sú to chaty z drvivej väčšiny zo zahraničia," ozrejmil starosta.

TV JOJ vyhľadala pôvodný inzerát

Vďaka vyhľadávaniu cez obrázky sme sa dostali k chate i zrejme pôvodnému inzerátu. No podľa neho je chata v Poľsku a nie na brehu našej rekreačnej oblasti. Fotografie však vyzerali zaujímavo a tak sme skúsili šťastie a zavolali na telefónne číslo s menom Alexander.

Na inzerát s fotkami z poľského ubytovacieho portálu sme sa snažili dovolať, no bezúspešne. Nedozvedeli sme teda ani to, či majú voľné.

TV JOJ

Takto si overíte informácie

Dlhoročná odborníčka na predaj či prenájom realít odporúča si vypýtať a overiť informácie cez verejne dostupné možnosti. Od inzerenta si treba pýtať popisné číslo a meno majiteľa a overiť si to skôr ako pošlete nejakú zálohu. "Ak viem súpisné číslo alebo presnú adresu, viem si overiť, či daná nehnuteľnosť existuje fyzicky," vysvetlila odborníčka Jana Marková.

"Chcem aj touto cestou povedať, aby sa snažili kontaktovať obecný úrad a zistiť, či to je reálna vec," dodáva starosta obce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy