Jasno
15°
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Zdravotná sestra skončila bez strechy nad hlavou. Obviňuje vlastnú dcéru
Zdielať na

Zdravotná sestra skončila bez strechy nad hlavou. Obviňuje vlastnú dcéru

SEREĎ / Zdravotná sestra zo Serede sa celý život starala o zdravie pacientov, teraz keď je na dôchodku osud jej uštedril ranu, ktorú by nikomu nepriala. Zostala bez strechy nad hlavou. Ako nám tvrdila, je za tým jej dcéra.

Doživotné právo

​Pani Mária zo Serede vo veku 70 rokov si musela prenajať byť, aby neskončila na ulici. Doteraz bývala v rodinnom dome. "Moja dcéra prišla za mnou, že si chce kúpiť dve autá, tak ma požiadala, či jej papierovo nepredám dom. Dohodli sme sa, že tam budem bývať a budem mať doživotné právo," opísala pani Mária Chinoradská. Pani Mária až tak dôverovala svojej dcére, že si neprečítala ani kúpno-predajnú zmluvu. Na túto chybu žiaľ doplatila. Ako tvrdí, neskôr zistila, že v kúpno-predajnej zmluve chýba vecné bremeno na doživotné právo.

"Po dvoch rokov bývania v dome, bez upovedomenia a upozornenia vymenila na dome zámky, vymkla ma a nechala na ulici bez strechy nad hlavou a bez ošatenia, ktoré všetko ostalo v rodinnom dome," doplnila pani Chinoradská. "Aj keď je to blízka osoba, aj vtedy je vhodné si zmluvu pozrieť, aspoň v tom rozsahu, že budete vedieť, čo podpisujete a nedopadne to tragicky," vysvetlil advokát Milan Ficek. Pani Chonoradská pomoc hľadala na Okresnom súde v Galante. Chcela, aby jej súd umožnil vstup do domu, v ktorom jej ostali všetky osobné veci.

Vstup do domu

"Okresný súd Galanta návrh žalobkyne na nariadenie neodkladného opatrenia zamietol. Uznesenie súdu nie je právoplatné. Žalobkyňa podala proti nemu odvolanie, o ktorom rozhodne Krajský súd v Trnave," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová. "Na súd som sa obrátila, aby mi umožnil vstup do domu, na koľko moja dcéra so mnou nekomunikuje. Vyzvala som ju písomne, aby mi umožnila vstup do domu, aby som si mohla zobrať vlastné veci, nakoľko mi ostalo len to, čo som mala na sebe," dodala pani Mária.

Oslovili sme aj dcéru pani Chinoradskej, tá nám tvrdila, že voláme na nesprávne telefónne číslo. Pani Mária nám potvrdila, že to bola jej dcéra, ktorá sa takto zatajuje. "Dá sa žiadať vlastnícke právo, ale je to naozaj komplikovaný spor, ktorý bude možno trvať aj roky," doplnil Ficek. "Celý život som svojej dcére pomáhala, či finančne, či s deťmi, nikdy by som nepovedala, že mi niečo také moja dcéra spraví, že ma vyhodí na ulicu," uzavrela pani Mária.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy