Jasno
18°
Bratislava
Eliška
7.10.2024
VIDEO: Unikajúceho vodiča pod vplyvom drog zastavil až výstrel do pneumatiky
Zdielať na

VIDEO: Unikajúceho vodiča pod vplyvom drog zastavil až výstrel do pneumatiky

BRATISLAVA / V piatok 4. 10. krátko pred 23:00 sa v bratislavskej mestskej časti Lamač odohrala nebezpečná policajná naháňačka. Hliadka štvrtého okresu spozorovala vozidlo Škoda Octavia, ktoré sa rozhodla zastaviť na bežnú kontrolu.

Vodič však na výzvu nereagoval, namiesto toho prudko zrýchlil a začal unikať. Počas svojej riskantnej jazdy sa pohyboval v protismere, čím ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky.

Polícia okamžite začala prenasledovanie

Do akcie sa zapojila aj hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky. Napriek opakovaným výzvam k zastaveniu, vodič pokračoval v úniku cez Záhorskú Bystricu v smere na Stupavu.

Na rovnej ceste mimo zastavanej oblasti, keď všetky výzvy zlyhali, policajti využili svoje zákonné oprávnenie a za prísnych bezpečnostných opatrení vypálili niekoľko varovných výstrelov. "Ani na tie vodič nereagoval a preto policajti výstrelom zo služobnej zbrane zasiahli zadné koleso na unikajúcom vozidle," informovala bratislavská polícia. Vozidlo tak napokon zastavilo a polícia vodiča zadržala.

K zraneniu osôb počas zásahu nedošlo

Následná kontrola ukázala, že 35-ročný vodič mal zadržaný vodičský preukaz a javil známky požitia omamných látok. Vodiča previezli do nemocnice, kde lekárske vyšetrenie potvrdilo prítomnosť omamných a psychotropných látok.

Polícia vzniesla voči mužovi obvinenie zo zločinu všeobecného ohrozenia. Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ podal návrh na jeho väzobné stíhanie.

Policajné naháňačky nie sú ojedinelé, takto unikal muž na aute s kradnutými EČV:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy