Jasno
21°
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Dopravné nehody si vyžiadali zásah záchranárov. Ošetrovali vodiča aj zrazeného chlapca
Zdielať na

Dopravné nehody si vyžiadali zásah záchranárov. Ošetrovali vodiča aj zrazeného chlapca

BANSKÁ BYSTRICA / Rušné hodiny majú za sebou záchranári aj hasiči. Zasahovali pri viacerých dopravných nehodách, ktoré si vyžiadali ich pomoc. Ošetrovali vodiča, ktorý v aute rozvážal jedlo, aj chlapca, ktorého cestou do školy zachytilo auto.

​Cesta do školy skončila v Banskej Bystrici nehodou. Záchranári pomáhali 11-ročnému školákovi, ktorého v centre mesta zachytilo osobné auto. Chlapec išiel na kolobežke a podľa svedkov náhle vošiel do cesty pred prichádzajúce auto. Jeho vodič už nestihol zrážke zabrániť, našťastie nešiel rýchlo. Chlapec po náraze skončil na zemi. Ľudia volali pomoc. Na mieste zasahovali hasiči aj záchranári. Chlapca ošetrili a previezli ho na ďalšie vyšetrenia do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici. Nehoda sa stala počas rannej dopravnej špičky, v centre sa tvorili kolóny a dopravu musela riadiť polícia. Aj napriek tomu sa zdržaniu vyhnúť nedalo.

Pomoc záchranárov však potreboval aj vodič auta, ktorý rozvážal jedlo. Mladý muž havaroval pri Banskej Bystrici medzi obcami Čerín a Čačín kam viezol objednané jedlo. To skončilo v priekope. V daždi na mokrej  vozovke totiž dostal šmyk, auto sa prevrátilo a skončilo mimo cesty. Pomoc volali ľudia z neďalekých domov, ktorý počuli a videli ako sa auto prevracia. Vodič sa sťažoval na bolesti ramena a záchranári ho previezli do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Ďalšie okolnosti týchto dopravných nehôd bude objasňovať polícia, zrejme však išlo o nepozornosť či neopatrnú jazdu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy