Jasno
17°
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Gynekologička po nočnej oslave spôsobila nehodu. V dychu jej namerali takmer 2 promile
Zdielať na

Gynekologička po nočnej oslave spôsobila nehodu. V dychu jej namerali takmer 2 promile

KOŠICE / V pondelok 7. októbra krátko po 9. hodine vodička, ktorá viedla osobné motorové vozidlo zn. Škoda sa pravdepodobne dostatočne nevenovala vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke a na parkovisku na Triede SNP počas cúvania narazila zadnou časťou svojho vozidla do ľavých predných dverí vozidla zn. Kia. Po príchode policajtov na mieste bola vodička podrobená dychovej skúške, jej výsledok bol 0,91 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,90 promile.

​Jedna z košických gyneologičiek v pondelok 7. októbra do rannej služby nenastúpila. Môže za to menšia škodová udalosť, ktorá na ňu upozornila. Dychová skúška ukázala takmer 2 promile. Podľa zistení TV JOJ ide o doktorku gynekologie. Pri cúvaní nabúrala do jedného auta. Keďže sa správala vulgárne, vodička na ňu zavolala policajtov.

Stalo sa to po ôsmej hodine ráno na parkovisku pred nemocnicou. Doktorka s autom cúvala, pričom si pravdepodobne nevšimla auto, ktoré stálo za ňou. Podľa zistení TV JOJ mala žena v nedeľu 6. októbra oslavovať. "Policajti vodičku podrobili dychovej skúške, tá potvrdila prítomnosť alkoholu v množstve 1,9 promile v jej dychu," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Lenka Ivanová.

Polícia lekárku zatiaľ neobvinila, no po jej vytriezvení sa súdu zrejme nevyhne. "Vodičke bola ďalšia jazda zakázaná, vodičský preukaz zadržaný a po vykonaní potrebných procesných úkonov putovala do cely policajného zaistenia. V súčasnej dobe sa vykonávajú úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodala Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy