Skoro jasno
18°
Bratislava
Brigita
8.10.2024
Začal sa proces s falošným plastickým chirurgom Yassinom G.
Zdielať na

Začal sa proces s falošným plastickým chirurgom Yassinom G.

BRATISLAVA / Znetvoril im telá, trpeli mučivými bolesťami a chcú odškodné za utrpenie, ktoré prežili. Na súd sa po rokoch dostala kauza falošného plastického chirurga Yassina Ghaziho. Ženy, ktoré túžili po nových prsiach takmer pri jeho zákrokoch prišli o život. Obžalovaný bývalý lekár na súd neprišiel. Vraj o ňom nevedel, nemá peniaze na advokáta a trpí vysokým tlakom.

Pacientom mal zároveň vykonať chirurgické zákroky v nehygienických podmienkach, bez celkovej anestézie, po ktorých im spôsobil rozsiahle zdravotné komplikácie až poškodenie zdravia. Obžalovaný ani jeho obhajca nie sú prítomní.

Prokurátorka ho viní zo 7 skutkov. Väčšina z nich je z roku 2016 a týka sa plastických operácií pŕs. Okrem nich, jednému mužovi pichol do nohy látku a časť nohy mu preto amputovali. Ďalšej žene operoval ovisnuté viečka a krk. Všetky operácie dopadli katastrofou. "V lokálnej anestéze vykonal na poškodenej neodborný zákrok vloženia implantátov prsníkov, ktorý trval približne 8 hodín. Bol vykonaný bez prítomnosti zdravotníckeho asistenta a bez patričných hygienických noriem. Počas operácie odchádzal za účelom fajčenia," uviedla prokurátorka. 

Poškodené žiadajú finančnú náhradu škody v sume niekoľko tisíc eur

Proces s Yassinom G. sa mal pôvodne začať ešte v marci, dozorujúci prokurátor však súdu navrhol termín zrušiť z dôvodu, že v marci boli na lekára podané ďalšie dve obžaloby za obdobné skutky a boli splnené podmienky na vykonanie spoločného konania.

Pacienti, ktorí sa na operácie v bratislavskej klinike Adelais Clinique sťažovali, mali podľa Úradu Bratislavského samosprávneho kraja poškodené zdravie. Bolestivé komplikácie hlásili napríklad po operácii prsníkov, aplikovaní kyseliny hyalurónovej či pri operácii kŕčových žíl.

V minulosti už falošného chirurga odsúdili vo Viedni za podvodné praktiky. Po odchode zo Slovenska pôsobil v zdravotníckom zariadení vo Viedni bez získania potrebnej registrácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy