Skoro jasno
24°
Bratislava
Brigita
8.10.2024
Nemecký súd oslobodil podozrivého v prípade Maddie McCannovej
Zdielať na

Nemecký súd oslobodil podozrivého v prípade Maddie McCannovej

Archívna reportáž

Posledné nájdené dôkazy v prípade Maddie McCannovej

BERLÍN / Nemecký súd dnes oslobodil spod obžaloby z troch znásilnení a dvoch sexuálnych zneužití 47-ročného Nemca, ktorý je podozrivým tiež v mediálne známej kauze zmiznutia britského dievčaťa Madeleine McCannovej v Portugalsku v roku 2007. Informovala o tom agentúra DPA.

Christian Brückner ale zostane vo väzení, kde si odpykáva iný trest za znásilnenie. Terajší verdikt s kauzou Maddie priamo nesúvisí. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, prokuratúra už avizovala, že sa odvolá.

Brückner čelil obžalobe, že sa v rokoch 2000 až 2017 dopustil v Portugalsku troch znásilnení a dvoch prípadov sexuálneho zneužitia detí. Prokurátorka minulý týždeň súdu navrhla, aby bol jedného z obvinení zo znásilnenia oslobodený, za zvyšné štyri činy ale požadovala 15 rokov väzenia a následnú ochrannú väzbu. Súd dnes ale muža oslobodil od viny vo všetkých piatich bodoch obžaloby. Muž si teraz odpykáva sedemročný trest za znásilnenie 72-ročnej Američanky v Portugalsku v roku 2005, vo väzení by mal zostať do septembra budúceho roka.

​Prípad pútal pozornosť predovšetkým kvôli možnej súvislosti s mediálne sledovanou kauzou Maddie. V roku 2007 zmizla z apartmánu v portugalskom letovisku Praia da Luz vtedy trojročná McCannová. Jej rodičia boli na večeri v blízkej reštaurácii. Vyšetrovatelia predpokladali, že Maddie niekto uniesol, po istý čas boli medzi podozrivými aj rodičia dievčatka. Christian Brückner pravidelne pobýval v regióne Algarve, kde sa nachádza aj letovisko Praia da Luz. V roku 2020 nemeckí vyšetrovatelia uviedli, že z únosu a vraždy Maddie podozrievajú práve vtedy 43-ročného Nemca. Vyšetrovanie kauzy však pokračuje a obžaloba zatiaľ vznesená nebola.

O posune v obvineniach podozrivého Christiana Brücknera sme nedávno informovali v tomto článku

Súvisiace články

Najčítanejšie správy