Jasno
15°
Bratislava
Dionýz
9.10.2024
Dramatická záchrana seniorky. Policajti ju vyslobodili zo zadymeného bytu
Zdielať na

Dramatická záchrana seniorky. Policajti ju vyslobodili zo zadymeného bytu

BRNO / Náročnú záchranu majú za sebou mestskí policajti v Brne. Z bytu, v ktorom horelo ratovali seniorku, ktorá volala o pomoc. Dezorientovaná sa na mužov zákona snažila zaútočiť stoličkou.

​Autentické video zachytáva ako sa policajti snažia dostať do bytu, z ktorého bolo počuť ženské volanie o pomoc. To si všimol jeden z obyvateľov bytovky, ktorý policajtom pomohol nájsť správne dvere. Následne muži zákona dvere vykopli, pretože na hlasné klopanie nikto nereagoval. "Ocitli sa v zakúrenej miestnosti plnej pohádzaných vecí, medzi nimi sedela jedna 81-ročná žena," informoval hovorca mestskej polície Brno Jakub Ghanem.

Kúsok od ženy sa nachádzal matrac, ktorý horel. Policajt sa snažil zohnať vodu aby požiar uhasil. Otvoril okno, pretože v byte sa dalo len ťažko dýchať. Keďže sa osemdesiatjeden ročná žena nadýchala štipľavého dymu, zrejme bola dezorientovaná. Keď ju chcel jeden z policajtov zobrať do bezpečia, takmer na neho zaútočila stoličkou. "V útoku drevenou stoličkou strážnici žene zabránili a dostali ju z bytu. Matrac a obliečky potom dohasili privolaní hasiči. Zdravotníci seniorku po ošetrení odviezli do nemocnice," dodal Ghanem. Záchranári pomáhali aj zasahujúcim policajtom, tí sa v zadymenom byte taktiež nadýchali splodín. Ošetrili ich na mieste a prevoz do nemocnice nebol nutný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy