Zatiahnuté
18°
Bratislava
Dionýz
9.10.2024
Drogy, zákaz šoférovania a policajná naháňačka: Sudca rozhodoval o väzbe 35-ročného muža
Zdielať na

Drogy, zákaz šoférovania a policajná naháňačka: Sudca rozhodoval o väzbe 35-ročného muža

BRATISLAVA / Policajnú naháňačku mal na svedomí 35-ročný Tomáš. Jazdil nadrogovaný a navyše so zákazom šoférovať. Sudca bratislavského Mestského súdu rozhodoval o jeho väzbe.

Rozhodovanie o tom či bude obvinený Tomáš stíhaný za mrežami začalo s krátkym oneskorením. Netrvalo však ani pol hodinu. S putami na rukách ho na súd priviezli policajti. Tí ho eskortovali pred pojednávačku. Obvineného prišli podporiť aj jeho najbližší, ktorí s ním čakali až do verdiktu súdu. "Mestský súd Bratislava I. vzal obvineného do väzby a to z dôvodov takzvanej preventívnej väzby, t.j. z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," informoval hovorca krajskéhu súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. 

35-ročný muž je obvinený zo zločinu všeobecného ohrozenia. V piatok v noci ho chceli policajti počas bežnej cestnej kontroly zastaviť. Tomáš sa dal ale na útek. Veľmi nebezpečnou jazdou, aj v protismere, ohrozoval oproti idúce autá aj chodcov. Z Lamača unikal cez Záhorskú Bystricu až do Stupavy. Na žiadne výzvy polície nereagoval. PMJčkari preto museli použiť varovné výstrely. Ani po tých ale vodič nezastavil. Prehru si priznal až potom čo mu policajti prestrelili zadnú pneumatiky. S defektom tak auto odstavil a hliadky ho na mieste spacifikovali.

"Nakoľko pri kontrole vodič javil známky požitia omamných a psychotropných látok, policajti ho previezli do nemocnice, kde sa podrobil lekárskemu vyšetreniu na zistenie prítomnosti omamných látok. Tá vyšla pozitívne," povedal hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave MichaI Szeiff. Pri jeho zbesilej jazde pod vplyvom drog sa našťastie nikomu nič nestalo. Obvinený Tomáš mal navyše zadržaný vodičák a 11 záznamov v registri priestupkov na úseku cestnej premávky. Dnešné rozhodnutie o jeho stíhaní za mrežami ešte nie je právoplatné. "Keďže obvinený podal sťažnosť, o ktorej po doručení bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave," dodal Adamčiak.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy