Skoro jasno
16°
Bratislava
Dionýz
9.10.2024
Brutálna smrť starostu: Jeho odrezanú hlavu našli na kapote auta
Zdielať na

Brutálna smrť starostu: Jeho odrezanú hlavu našli na kapote auta

Archívna reportáž

V Mexiku bola zavraždená aj starostka

MEXIKO / Starostovi mesta Chilpancingo, správneho strediska mexického štátu Guerrero, niekto uťal hlavu. O brutálnej smrti Alejandra Arcosa Catalána, ktorý bol vo funkcii iba týždeň, informovali miestne úrady, píše agentúra AFP. Odseknutú hlavu našla polícia na streche auta. Štát Guerrero čelí vlne násilia kvôli stretom medzi zločineckými gangmi.

Brutálna vražda

Podľa miestnej tlače telo a hlavu polícia našla v nedeľu popoludní miestneho času. Počas dňa starosta navštívil niektoré štvrte postihnuté záplavami. Vo funkcii bol len od minulého pondelka. Tri dni predtým niekto zabil generálneho tajomníka radnice Francisca Tapiu.

​Ľudia sú zdrvení

Úmrtie politika z Revolučnej inštitucionalizovanej strany, ktorá je na federálnej úrovni v opozícii, potvrdili miestni politici a úrady. "Celá spoločnosť štátu Guerrero trúchlí nad jeho stratou," uviedla guvernérka štátu Evelyn Salgadová.

Nelegálne obchody a vysoká kriminalita

Štát Guerrero čelí v posledných mesiacoch vlne násilia kvôli stretom medzi dvoma hlavnými gangmi, Los Tlacos a Los Ardillos, ktoré spoločne s ďalšími menšími skupinami bojujú o kontrolu nad územím štátu. Gangy sa venujú pašovaniu drog či únosom, píše denník El País.

Snaha o vytvorenie bezpečia

Zníženie kriminality patrí medzi priority novej prezidentky Claudie Sheinbaumovej, ktorá sa ujala úradu minulý týždeň. Za jej predchodcu Andrésa Manuela Lópeza Obradora zomrelo násilnou smrťou na 200.000 ľudí. Nová prezidentka predstaví v utorok svoj plán pre národnú bezpečnosť.

Ohavná vražda novorodenca v Česku

Súvisiace články

Najčítanejšie správy