Jasno
15°
Bratislava
Dionýz
9.10.2024
Dráma na dedinskom futbale: Opitý muž namieril zbraň na delegáta
Zdielať na

Dráma na dedinskom futbale: Opitý muž namieril zbraň na delegáta

ŽILINA / Na dedinskom futbalovom zápase medzi obcami Gbeľany a Horný Hričov sa odohrala dráma, pri ktorej sa podľa polície objavila aj zbraň. V ruke ju mal držať 45-ročný Marek, ktorý mal v sebe viac ako dve promile alkoholu.

Incident v Gbeľanoch sa udial na konci prvého polčasu zápasu, ktorý z tribúny sledovali desiatky fanúšikov. Jednému z nich sa nepozdával verdikt rozhodcu a dal to poriadne vulgárne najavo. Futbalový delegát ho upozornil, aby sa správal slušne.

Podľa obvinenia sa konflikt vystupňoval a divákom dedinského futbalu stuhla krv v žilách. Nie však preto, čo videli na trávniku, ale preto, čo zrazu urobil Marek. "Po tom ako bol upozornený na nevhodné správanie, mal namieriť zbraň na hlavu delegáta," uviedla policajná hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Žiline Zuzana Šefčíková.

Vzápätí odišiel, no krátko na to ho zadržali muži zákona a dali mu fúkať

"Podrobil sa dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,29 stotín promile," dodala policajná hovorkyňa. Zároveň policajti zistili, akú pištoľ držal v ruke. Bolo zistené, že ide o airsoftovú zbraň.

Podľa informácií TV JOJ je to rozhodca, ktorý má pozastavenú činnosť a mal problémy so zákonom pre športovú korupciu. Teraz mu pribudlo ďalšie obvinenie.

"Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Terchová vzniesol mužovi obvinenie za prečin, nebezpečné vyhrážanie a za prečin výtržníctva," ozrejmila Šefčíková.

"Sudkyňa Okresného súdu Žilina vzala obvineného do väzby z dôvodu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Uznesenie o vzatí do väzby je právoplatné," vysvetlila Anna Dudová Záborská, hovorkyňa Krajského súdu v Žiline.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy