Zatiahnuté
18°
Bratislava
Slavomíra
10.10.2024
Muž sa dal na útek pred revízorom veľmi nezvyčajným spôsobom
Zdielať na

Muž sa dal na útek pred revízorom veľmi nezvyčajným spôsobom

BRNO / Veľmi neobvyklý spôsob úteku pred revízorom zvolil cestujúci v Brne. Z električky, kde cestoval bez lístka, vyskočil z malého bočného okienka. I napriek tomu, že sa mu útek podaril, nakoniec pokute neujde.

Bola to bežná kontrola lístkov zo strany revízorov, ktorá sa ale zmenila na nevídaný pokus o útek. Revízor chytil čierneho pasažiera bez lístku. "Jeden z cestujúcich platný cestovný doklad nemal, tak ho vyzvali k tomu, aby im predložil doklad. Predložil im svoj pas. Všetko si ale zrejme rozmyslel," uviedla Hana Tomáštíková, hovorkyňa Dopravného podniku Brno.

Pas cestujúceho zostal v rukách revízora

Dvere súpravy boli zatvorené. Tak si to namieril k najbližšiemu okienku. Tým sa pretiahol a zmizol. "Zdá sa, že pasažieri bez platného dokladu pred našimi revízori utekajú alebo sa o to snažia takmer denne. Samozrejme, aby cestujúci utiekol okienkom, to sme zažili po prvýkrát," uviedla Tomaštíková. 

Okno sme odmerali. Má 80 centimetrov na dĺžku a 40 centimetrov na šírku. Cestujúci musel preukázať kondíciu a ohybnosť. Nakoniec mu ale akrobatické kúsky boli k ničomu. Privolaná hliadka polície mala ľahkú prácu s pátraním, pretože pas muža z Moldavska, ktorý v Brne trvale žije, zostal v rukách revízora. "Revízori potom privolali hliadku Polície Českej republiky, ktorej dali cestovný doklad spolu so všetkými informáciami a ďalej sa týmto prípadom bude zaoberať polícia. Samozrejme pokutu budeme od daného cestujúceho vymáhať," dodala Tomaštíková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy