Zatiahnuté
16°
Bratislava
Slavomíra
10.10.2024
Gréckeho obrancu Baldocka našli mŕtveho v bazéne jeho domu
Zdielať na
Krimi

Gréckeho obrancu Baldocka našli mŕtveho v bazéne jeho domu

ATÉNY / Grécky futbalový reprezentant George Baldock zomrel vo veku 31 rokov. Obrancu Panathinaikosu našli v stredu večer mŕtveho v bazéne v jeho dome na aténskom južnom predmestí Glyfada. Štátna televízia ERT uviedla, že Baldock ležal na dne bazéna približne päť hodín.

Bezpečnostné zložky privolala do rezidencie jeho manželka, ktorá sa s ním nevedela telefonicky spojiť. Po príchode policajných áut a sanitky sa pred budovou zhromaždilo niekoľko hráčov Panathinaikosu. Predbežná obhliadka tela neodhalila známky cudzieho zavinenia, ani nehnuteľnosť nevykazovala žiadne stopy násilného vniknutia. "Môžeme potvrdiť, že George bohužiaľ zomrel. Ako rodina sme v šoku z tejto obrovskej straty. V týchto chvíľach by sme chceli všetkých požiadať, aby rešpektovali naše súkromie," uviedla pozostalá rodina v stručnom vyhlásení.

Baldock prišiel do Panathinaikosu v júli po sedemročnom pôsobení v Sheffielde United, ktorý v minulej sezóne zostúpil z anglickej Premier League do druhej Championship. Rodák z Anglicka reprezentoval od roku 2022 Grécko vďaka rodinným koreňom. Na konte mal 12 reprezentačných štartov, ale pre zranenie nefiguroval v kádri na októbrové zápasy Ligy národov proti Anglicku vo Wembley a doma s Írskom. Grécka futbalová federácia (HFF) v súvislosti s jeho úmrtím uviedla, že jej reprezentanti budú mať počas nasledujúcich zápasov čierne pásky na rukávoch. Informovala o tom agentúra AFP.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy