Zatiahnuté
15°
Bratislava
Slavomíra
10.10.2024
Falošní policajti pripravili seniorku o 8000 eur. Polícia varuje pred podvodníkmi
Zdielať na
Krimi

Falošní policajti pripravili seniorku o 8000 eur. Polícia varuje pred podvodníkmi

Archívne video

Pozrite si reportáž s podobným príbehom

BRATISLAVA / Polícia za posledné obdobie obvinila viaceré osoby pre podvody na senioroch. Došlo k nim v tomto roku, ale aj v tých predchádzajúcich. V tejto súvislosti opätovne apelovala na obozretnosť. Vyzvala tiež seniorov a ich rodinných príbuzných, aby sa o téme podvodov pravidelne rozprávali. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Obvinení sú napríklad Vincent O. a Ladislav G., ktorí pripravili 78-ročnú seniorku o finančnú hotovosť vo výške 8000 eur. Oklamali ju, že sú falošní policajti. Vincent O. je obvinený aj v ďalšom prípade podvodu. Zabezpečil pri ňom na "bieleho koňa" založenie bankového účtu, na ktorý seniorka previedla 4500 eur, pretože si myslela, že tak zachráni vnuka od výkonu trestu odňatia slobody za autonehodu.

Obvinenie polícia vzniesla aj voči Klaudii N., ktorá jednu seniorku pripravila o 32.000 eur, zlato aj šperky a druhú o 8900 eur. Obvineniu čelí aj Andrea L., ktorá okradla ženu o 18.000 eur. Obvinení sú tiež Roland B., ktorý vylákal od seniorky 5000 eur, aj František Š., ktorý poškodenú pripravil o zlaté šperky aj 11.300 eur. "V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvineným za takéto konanie v zmysle zákona trest odňatia slobody až na osem rokov," dodal hovorca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy