Skoro jasno
10°
Bratislava
Valentína
11.10.2024
Psa postrelili počas prechádzky. Majitelia žiadajú prísnejšie pravidlá pre držanie vzduchovky
Zdielať na

Psa postrelili počas prechádzky. Majitelia žiadajú prísnejšie pravidlá pre držanie vzduchovky

MEDZILABORCE / Mala to byť iba prechádzka, no 2-ročný Andy od majiteľov odbehol. Domov sa vrátil zakrvavený a následné vyšetrenia ukázali, že po chlpáčovi niekto strieľal. Prípad má v rukách polícia. Prvotné závery hovoria o streľbe zo vzduchovky. Majiteľka psa hovorí, že nejde o prvý prípad a nepovažuje za správne, že na kúpu vzduchovky stačí občiansky preukaz.

Zobrali ho na prechádzku, no 2-ročný Andy od nich odbehol. "Pes nám prišiel, ale už celý zakrvavený. No a potom večer nám povedali deti, že ho postrelili," povedala majiteľka Michaela Daňová.

Pri následnom RTG vyšetrení sa napokon pôvodné podozrenia potvrdili. Po psíkovi naozaj niekto strieľal. "A zistili sme, že tam má brok, to je katastrofa. Po psoch sa by sa nemalo strieľať," pokračovala majiteľka. "Majitelia ho majú čipovaného, majú ho očkovaného, starajú sa o neho a nemyslím si, že by psík napádal toho dotyčného a že to musel urobiť v nejakej sebaobrane," vyjadrila sa veterinárka Lenka Lisa.

Lekárka sleduje, či sa brok v tele nehýbe a či nerobí šarapadu

Zatiaľ vyhodnotili ako menšie riziko, ak psík zostane s brokom v tele. Hovorí o šťastí, že strela minula životohrozujúce orgány. V opačnom prípade mohli byť dôsledky na hranici fatálnosti. "Mohol by uhynúť niekde sám v zime, bolestiach, mohol by umierať aj 2 dni 3 dni ," osvetlila veterinárka Lisa.

Majitelia sa v tejto veci už aj obrátili na políciu a podali trestné oznámenie. "Po niekoľkých minútach sa pes vrátil do bytu majiteľky so strelným zranením. Podľa záverov malo ísť o vzduchovú pištoľ – vzduchovku. Po páchateľovi uvedeného skutku sa vykonáva pátranie," informovala hovorkyňa KR PZ Jana Ligdayová. "Áno, nech bude aj potrestaný za to. Lebo to nielen náš pes bol postrelený, viac tam bolo. A nikto s tým nič nerobí, že aj na tie vzduchovky by mali mať zbrojný pas, nie iba s občiankou kúpiť si s tou vzduchovku," zakončila majiteľka Daňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy