Jasno
15°
Bratislava
Maximilián
12.10.2024
Muž prežil smrtonosné tornádo: Kamionistu zachránila náhoda a odvaha policajtov
Zdielať na

Muž prežil smrtonosné tornádo: Kamionistu zachránila náhoda a odvaha policajtov

FLORIDA / Kamionista môže ďakovať náhode a duchaprítomným policajtom, že je stále nažive. Tornádo pustošiace Floridu totiž vymrštilo jeho nákladné auto, ktoré pristálo niekoľko metrov ďalej vedľa cesty. Svedkovia si najskôr mysleli, že je po ňom.

Ničivé tornádo

​Desivé zábery mohutného tornáda nakrútilili policajti počas vyčíňania hurikánu Milton na Floride. Živel rozmetával všetko, vrátane nákladných áut. Keď tornádo prehrmelo, svedkovia sa ponáhľali k vraku kamióna pomáhať vodičovi. Vytiahli ho von práve včas. Bol ťažko ranený a bez včasného prevozu do nemocnice nemusel prežiť.

Požiare a protesty

Požiare pri letisku a potýčky s policajtmi na karibskom ostrove Martinique obmedzili prevádzku letiska a viedli k presmerovaniu letov na vedľajší ostrov. Obyvatelia protestujú proti zvyšujúcim sa životným nákladom. Úrady preto zakázali verejné zhromaždenia a stopli nákup produktov použiteľných na podpaľačské útoky.

Únik chemikálií

Po úniku chemikálií v ropnej rafinérii v Texase zahynuli dvaja zamestnanci a ďalší sa zranili. Obyvateľov okolitých domov vyzvali, aby nevychádzali von, zatvorili okná a vypli klimatizáciu. Do ovzdušia sa totiž dostal toxický sirovodík. Prevádzku rafinérie prerušili a pracujú na odstránení poruchy.

Narkotiká v mäse

Díleri drog sa pokúsili použiť ďalší spôsob, ako pašovať narkotiká spolu s nákladom potravín. Tentoraz ukryli fentanyl do surového mäsa. Ale odhalili ich. Počas bežnej cestnej kontroly náklad preskúmali a našli 120-tisíc tabliet fentanylu v hodnote viac ako jeden a pol milióna dolárov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy