Jasno
16°
Bratislava
Maximilián
12.10.2024
Bývalý policajt prišiel o život dvoma ranami nožom. Vražda stále nie je uzavretá
Zdielať na

Bývalý policajt prišiel o život dvoma ranami nožom. Vražda stále nie je uzavretá

BRATISLAVA / Vrátili sa domov na Vianoce, aby rodine ukázali bábätko a zosobášili sa. Najkrajšie životné obdobie, ale vystriedal smútok. Bývalého policajta a otca rodiny totiž brutálne zniesli zo sveta. Ani po 15 rokoch od tragédie nie je vražda z Bratislavskej Vrakune uzavretá. Rodina sa dodnes nedočkala spravodlivosti.

​Písal sa rok 2004, keď Vladimír Kriška s Katarínou a ich vtedy 4 mesačnou dcérkou Simonkou prišli na Vianočné sviatky domov z ďalekej Austrálie. Blízkym prišli ukázať novonarodenú vnučku a oznámiť im, že chystajú svadbu. Deň po štedrej večery išiel bývalý kukláč s kamarátmi na diskotéku v Bratislavskej Vrakuni, kde vyrastal. Z nej sa ale už domov nikdy nevrátil. "Ja budem určite bojovať za to, aby si išiel odsedieť to, čo má. Nenechám to takto ja. Je pravda, že jeho maminka to nezvládla, tak nevie s nami bojovať ďalej, ale ja budem zo všetkých síl bojovať, aby aj moja dcéra vedela tú pravdu," povedala partnerka nebohého Katarína.

Bývalý kukláč prišiel o život na toaletách, kde dostal dve rany nožom. Jedna z nich ho trafila rovno do srdca. Podľa obžaloby sa tam strhla hádka a vraždil Matej Horák. Horáka spolu s ďalšími dvoma ľuďmi bolo vidieť aj na kamerových záznamoch, no samotnú vraždu záznam nezachytil. "K obžalobe sa postavil tak a naďalej na tom trvá, že je nevinný," informoval obhajca obžalovaného Adrián Kucek. "Oni dvaja sa pobili medzi sebou. Takže jedine to mohol byť on," pokračovala Katarína.

Horáka v minulosti za túto vraždu už dvakrát neprávoplatne odsúdili na 15 rokov basy. Krajský súd, ale naposledy rozsudok zrušil pre procesné chyby. Prípad po 15-tich rokoch od vraždy sa tak dostal opäť na začiatok. Katarína má dnes narodeniny. Jediné čo si priala, aby sa prípad konečne opäť pohol o niečo ďalej. Pojednávanie malo pokračovať výsluchmi svedkov, no nakoniec sa ani nezačalo. Prísediaca v senáte totižto má vážne zdravotné problémy a musí podstúpiť chirurgický zákrok.

"Ono to je v podstate stále ťažké, tým že to nie je ukončené. Hlavne to, že dcéra rastie a má hlbšie otázky. Rada by prišla na to, aby sa mu pozrela vôbec do očí a to, prečo to vôbec spravil" dodala Katarína. Na súd neprišiel ani obžalovaný Matej Horák. "Klient má vážne zdravotné problémy a v prípade, ak bude ho nevyhnutné ho vypočuť, tak sa samozrejme dostaví. A dal súhlas, respektíve požiadal, aby sa pojednávanie viedlo v jeho neprítomnosti," dodal Kucek. Odkedy dostal túto kauzu nový senát, tak pojednávanie sa odročili dokopy šesťkrát. To ďalšie je naplánované na 11. marca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy