Jasno
16°
Bratislava
Maximilián
12.10.2024
Odsúdený za vraždu žiada po 18 rokoch obnovu konania. Tvrdí, že dostal neprimeraný trest
Zdielať na

Odsúdený za vraždu žiada po 18 rokoch obnovu konania. Tvrdí, že dostal neprimeraný trest

PREŠOV / Na prešovskom súde prehovoril muž, ktorý bol odsúdený za vraždu mladého muža pred viac ako 18 rokmi. Ten si iba chcel ochrániť svojho psa pred krádežou. Dve malé deti vtedy ranou do srdca pripravil o otca a mladú ženu o manžela. Na súde dosiahol odsúdený muž obnovu konania. O treste, ktorý dostal za vraždu, hovorí ako o neprimerane prísnom.

"Že je to moc veľký trest a preto som žiadal tu obnovu konania." hovorí odsúdený. Týmito slovami prehovoril pred senátom Okresného súdu v Prešove muž, ktorý dostal za vraždu 21 rokov. Kým uspel na súde s obnovou konania v časti trestu bol preložený vo väzení do nižšieho stupňa stráženia a absolvoval aj toxikologické vyšetrenie.

Verí, že sa dostane domov

Na výkon trestu nastúpil spočiatku do Leopoldova, v súčasnosti si ho odpykáva v Sabinove a verí, že sa čoskoro dostane domov. To, čo si doteraz odsedel má dobre zrátané. "Konštatujem, že v tejto veci bola povolená tunajším súdom obnova konania a zároveň bol zrušený výrok o treste pôvodného rozsudku," povedal JUDr. Marek Čech, predseda senátu Okresného súdu v Prešove.

Zlodeji boli dvaja

Od tragédie pri ktorej prišiel o život mladý muž ubehlo už takmer 19 rokov. Zlodeji boli dvaja. Jedného otec rodiny chytil za kabát, že čo tu robí a vtedy ho druhý bodol. Jedna z rán smerovala do srdca.

Zranený muž spadol na zem. Oživiť sa ho snažili policajti. No, už sa mu nedalo pomôcť. Vdova po zavraždenom mužovi má obavy z jeho prepustenia. "Bojím sa, keď sa vráti, že sa bude chcieť pomstiť," hovorí vdova po zavraždenom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy