Jasno
16°
Bratislava
Maximilián
12.10.2024
Polícia zadržala unikátne duo: Vodič bez vodičského oprávnenia a hľadaný spolujazdec
Zdielať na

Polícia zadržala unikátne duo: Vodič bez vodičského oprávnenia a hľadaný spolujazdec

PRAHA / Snáď vo všetkých možných pravidlách sa previnila posádka staršieho auta, ktoré zastavili policajti v Prahe. Vodič išiel bez vodičského preukazu a jeho spolujazdec mal byť dávno vo väzení. Tam však potom, ako sa snažil hliadke ujsť aj skončil.

Vodič v tričku polície rozhodne správanie mužov zákona nezdieľal, keď po ňom policajti chceli zákonné dokumenty, predložil len občiansky preukaz a priznal sa k prvému previneniu. "Po zastavení vystúpil od vodiča muž v policajnom tričku, ktorý hliadke hneď povedal, že nevlastní vodičské oprávnenie. Tento muž bol policajtmi vyzvaný, aby sa teda podrobil orientačnému vyšetreniu na prítomnosť drog v tele, čo odmietol a je tak podozrivý hneď z niekoľkých prestupkov, za čo mu hrozí mnohotisícová pokuta a až dva roky, zákaz riadenia," informoval hovorca polície Českej republiky Richard Hrdina.

Spolujazdec začal utekať, policajt za ním. Po niekoľkominútovom naháňaní sa muža podarilo dopadnúť a pomocou donucovacích prostriedkov chmatov chvatov a nasadených pút ho odviedli na políciu. "Následnou lustráciou 36-ročného muža sa ukázalo, prečo utekal. Mal nielen vyslovený viac ako dvojročný zákaz pobytu v hlavnom meste Praha, ale taktiež sa vyhýbal nástupu do výkonu trestu," dodal Hrdina. Muž hneď putoval do väznice, kde si pobyt za mrežami vďaka skrývaniu a úteku predĺži.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy