Zatiahnuté
11°
Bratislava
Maximilián
12.10.2024
Prípady obnažovania na verejnosti pribúdajú. Ako postupovať, ak ste ich svedkom?
Zdielať na

Prípady obnažovania na verejnosti pribúdajú. Ako postupovať, ak ste ich svedkom?

SLOVENSKO / Rôzne miesta, rôzni muži, no rovnaké konania. Za posledné mesiace sa objavili viaceré prípady, keď sa muži na verejnosti odhaľovali a dokonca aj onanovali. Ten posledný, o ktorom sme hovorili, bol pri materskej škôlke. Po výsluchoch na polícii páchatelia skončili na slobode. TV JOJ zisťovala, ako postupovať, ak sme svedkom neprístojnosti na verejnosti.

​K takýmto situáciám dochádza na rôznych verejnosti prístupných miestach. A nie sú to len ulice miest. Podobné udalosti sa odohrávajú napríklad aj vo vlakoch.

Stalo sa tak napríklad aj na trase do Vranova nad Topľou. Svedkovia nechceného divadla okamžite privolali políciu. "33-ročný muž sa mal pred viacerými cestujúcimi obnažovať, čím mal vyvolať verejné pohoršenie," uviedla policajná hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Prešov Jana Ligdayová.

​Iniciátora obvinili a rovnako s obvinením na krku skončil 38-ročný muž z osady Podskalka, ktorý sa obnažoval a onanoval pri materskej škôlke. Jeho konanie ako prvá zaregistrovala dospelá osoba. "Oznamovateľkou bola zamestnankyňa materskej školy, ktorá promptne oboznámila policajné zložky," informoval hovorca mesta Humenné Marián Škuba.

Za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na tri roky

Oboch páchateľov spája, že po výsluchu boli prepustení na slobodu. "No práve preto, že je to považované za odchýlku od normy, ktorá nie je až taká nebezpečná vzhľadom na to, že nie je kontaktná. Áno pedofilné hebe filme, sexuálne agresívne odchýlky od normy sú kontaktné. Tí ľudia sa tých svojich obetí dotýkajú, kdežto exhibicionisti sa svojich obetí nedotýkajú," ozrejmila sexuologička Danica Caisová.

​Odborníčka však ale zároveň dodáva, že exhibicionizmus môže byť prejavom sexuálnej agresivity, pričom ide o odchýlku, pri ktorej najčastejšie dochádza k deviácii, a to neraz aj napriek stíhaniu a napriek liečbe. "Oni aj vyvíjajú voči tomu nejaký odpor. Aj sa to snažia udržať pod kontrolou, ale pod vplyvom rôznych okolností, najčastejšie alkoholu, zlyhávajú."

Čo robiť, ak ste svedkom takejto situácie?

Ak ste svedkom takej situácie, najlepšia reakcia je odísť a zavolať políciu. "Nadávať týmto ľuďom alebo pokrikovať po nich, alebo urážať ich nemá zmysel. Oni sa prosto takí narodili," dodala Caisová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy