Zatiahnuté
18°
Bratislava
Koloman
13.10.2024
Polícia prerušila nelegálne zrazy áut. Zadržala osvedčenia aj EČV
Zdielať na

Polícia prerušila nelegálne zrazy áut. Zadržala osvedčenia aj EČV

Archívne video Archívna reportáž

Podobný prípad sa v minulosti udial v Komárne

BRATISLAVA / Počas soboty 12. 10. prijala bratislavská polícia informáciu o konaní nelegálneho tuningového zrazu v podzemnej garáži obchodného centra.

Zraz sa konal na Pribinovej ulici. Dopravní policajti podrobili viacerých účastníkov zrazu kontrole, pričom zistili viacero priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej doprave.

Približne o ďalšiu hodinu neskôr zasahovali pri konaní ďalšieho zrazu, tentoraz na Ivanskej ceste. "Hliadky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave prijali potrebné opatrenia  a na miesto boli vyslaní policajti z radov dopravnej, poriadkovej a kriminálnej polície," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff z Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave.

Na parkoviku boli stovky vozidiel

"Policajti po príchode na miesto zistili, že na uvedenom parkovisku, ako aj v bezprostrednom okolí sa nachádza niekoľko stoviek  motorových vozidiel a tomu zodpovedajúci počet účastníkov nelegálneho tuningového zrazu, pričom väčšie množstvo  motorových vozidiel bolo nelegálne upravených," informoval Szeiff.

Účastníci obmedzovali premávku a púšťali nahlas hudbu. Polícia následne vykonala potrebné opatrenia. "Účastníci zrazu sa následne presunuli na parkovisko ďalšieho obchodného centra so záhradným sortimentom - pri letisku, kde sa zhromaždilo viac ako tisíc účastníkov zrazu," vysvetlil hovorca.

Zadržali osvedčenia aj EČV

Policajti riešili účastníkov v 78 prípadoch za spáchane priestupky blokovou pokutou. Až 19 vodičom boli zadržané osvedčenia o evidencii vozidiel  a v 11 prípadoch zadržali tabuľky s evidenčnými číslami. Jednému vodičov zadržali vodičský preukaz.

"Zároveň bude na základe získaných audiovizuálnych záznamov prebiehať zo strany policajtov príslušných útvarov bratislavskej polície ďalšie objasňovanie priestupkov na úseku bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke," dodáva Szeiff.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy