Oblačno
12°
Bratislava
Koloman
13.10.2024
Preteky sa zmenili na hrôzu. Auto vyletelo z trate do divákov
Zdielať na

Preteky sa zmenili na hrôzu. Auto vyletelo z trate do divákov

HOŘOVICE / Vážna nehoda sa stala pri pretekoch rely u našich západných susedov. Závodné auto vyletelo z trate. Pri nehode sa ťažko zranil jeden z divákov.

​Vodič nezvládol riadenie, dostal šmyk a prevracal sa smerom k divákom. V tej chvíli narazil do oceľovej trúbky, ktorá vyletela a trafila jedného z fanúšikov. "Jeden z pretekárov pri prechádzaní obce Lochovice vyšiel z komunikácie, narazil do stĺpu alebo tyče a tá zranila jedného z divákov," uviedla policajná hovorkyňa Vlasta Suchánková.

Pri mieste nehody sa zišli ďalší svedkovia a diváci. Tí kontaktovali záchrannú službu. "Naša operátorka viedla telefonickú prvú pomoc, kde teda napomáhala laikom pri prvej pomoci u zraneného," vysvetlil hovorca záchrannej služby Marek Hylebrant. "Jedna osoba utrpela stredne ťažké zranenia hrudníka a bola transportovaná leteckou záchrannou službou do nemocnice v Motole."

Podľa informácií TV JOJ je divák mimo ohrozenia života. Jeho zranenie hrudníka si vyžiada niekoľkotýždňovú hospitalizáciu. "Podstúpil operáciu. Budú prebiehať výsluchy, zaisťovanie svedkov, kamerových záznamov a podobne. Podľa tých prvotných informácií divák mal stáť v priestore, ktorý bol práve vyhradený pre divákov týchto pretekov," ozrejmila Suchánková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy