Zatiahnuté
14°
Bratislava
Boris
14.10.2024
Opitý vodič prerazil plot, plynovú prípojku a skončil na streche. V aute viezol aj kamaráta
Zdielať na

Opitý vodič prerazil plot, plynovú prípojku a skončil na streche. V aute viezol aj kamaráta

OPONICE / 21-ročný vodič, poriadne podgurážený havaroval. Nehoda sa stala včera večer v Oponiciach. S autom vyletel z cesty, prerazil oplotenie a plynovú prípojku pred rodinným domom. Vozidlo sa napokon ešte aj prevrátilo na strechu. V aute viezol aj kamaráta.

Vodič nezvládol riadenie a s autom vyletel z cesty. Vrazil do oplotenia rodinného domu, náraz ho odhodil naspäť na cestu. Vozidlo sa prevrátilo na strechu a časťou skončilo na chodníku. "My sme tiež počuli obrovský náraz a vybehli sme von," hovorí svedkyňa nehody. "Rámus buchot a narazil do prípojky a do ohrady," dodáva svedok.

Ľudia povybiehali von, no k autu sa ísť báli

Vozidlo počas nárazu poškodilo aj plynovú prípojku. "Najviac nás vystrašil ten plyn, to strašne syčalo a unikalo," ozrejmila svedkyňa. Pre unikajúci plyn okrem hasičov na mieste zasahovali aj plynári.

Posádka auta sa do príchodu záchranných zložiek z auta ešte dokázala dostať von. Pri pohľade na zdemolované auto sa dá hovoriť o šťastí, zranili sa ľahko. "Keď sme prišli k autu, chlapci tam už neboli už neboli. Sami odchádzali po svojich nohách," dodáva svedkyňa.

Mladý vodič spolu so spolujazdcom skončil v nemocnici

Ešte predtým sa však podrobil dychovej skúške, tá ukázala, že šoféroval opitý. "21-ročný vodič bol podrobený dychovej skúške na alkohol s pozitívnym výsledkom dve promile," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Nitre Jana Šinková.

Po ošetrení v nemocnici sa zistilo, že je vodič v poriadku, preto ho policajti zadržali a posadili rovno do cely. Vo vraku auta sa našli aj fľaše s alkoholom, podľa predbežných zistení sa pod nehodu podpísala a rýchlosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy