Zatiahnuté
15°
Bratislava
Boris
14.10.2024
Medzi Dubovou a Nemeckou došlo k zrážke vlaku s autom. O život prišiel jeden človek
Zdielať na

Medzi Dubovou a Nemeckou došlo k zrážke vlaku s autom. O život prišiel jeden človek

NEMECKÁ / Všetky záchranné zložky a vrtuľník zasahovali v pondelok 14. 10. na železničnom priecestí medzi obcami Dubová a Nemecká. Dôvodom bola vážna nehoda vlaku a osobného vozidla. Pri udalosti prišiel o život 77-ročný vodič, jeho 43-ročného spolujazdca do nemocnice transportovali leteckí záchranári.

​Podľa informácií TV JOJ sa vo vozidle nachádzali dvaja ľudia, pričom jedného z nich sa podarilo vyslobodiť za pomoci hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia. Vlak smeroval z Banskej Bystrice do Margecian. V čase zrážky sa v ňom nachádzalo približne 55 ľudí.

Jedna z osôb zraneniam podľahla

Pri zrážke prišiel o život 77-ročný vodič. Jeho 43-ročného spolujazdca do nemocnice transportovali leteckí záchranári. "Po príchode na miesto sme v osobnom aute našli dve zakliesnené osoby. Jedna bola zranená, u druhej lekár skonštatoval exitus," uviedol veliteľ hasičského zásahu Ján Figľuš.

K zrážke auta s osobným vlakom došlo v miestnej časti Dubová na železničnom priecestí bez závor, ktoré je zabezpečené svetelnou a zvukovou signalizáciou. "Cestujúcich sme z oblasti nehody prepravili autobusom do Brezna, kde nastúpili na vlak, ktorý ich zavezie do ich cieľovej stanice," priblížil hovorca železničnej spoločnosti Slovensko Dominik Drevický.

Okolnosti vyšetruje polícia

Železničná doprava v úseku Medzibrod - Podbrezová bola prerušená a nahradená autobusovou dopravou. Okolnosti nehody už vyšetruje polícia. "Na miesto tragickej nehody boli pribratí aj znalci z odboru dopravy a tiež z odboru zdravotníctva," informovalo na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Trasa vlaku Zr 1783

meskanievlakov.info

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy