Polojasno
11°
Bratislava
Boris
14.10.2024
Úspešná spolupráca policajtov ukončila akčnú naháňačku. Zadržali zlodejov v ukradnutom aute
Zdielať na

Úspešná spolupráca policajtov ukončila akčnú naháňačku. Zadržali zlodejov v ukradnutom aute

POPRAD / Medzi Popradom a Svitom sa nadránom ozvala streľba. Policajti výstrelmi zo služobnej zbrane zastavili vodiča, ktorý unikal v ukradnutom aute. V putách skončil nielen on, ale aj jeho komplica. Tá šoférovala takzvané sprievodné vozidlo. Na prípade pracovali policajti z viacerých okresov a dvoch krajov.

Fotografie z policajného zásahu sa objavili na sociálnej sieti na stránke, ktorá sa venuje pátraniu po kradnutých vozidlách. Sú na nich aj dve zadržané osoby.

Príbeh sa začal skoro ráno na Štúrovej ulici v Poprade. Muž maďarskej národnosti si sadol za volant ukradnutej Toyoty. Vďaka policajtom zo stredného Slovenska i prešovským PMJ sa jeho jazda skončila medzi Popradom a Svitom. "Za použitia varovného výstrelu a výstrelov na kolesá motorového vozidla toto vozidlo zastavili," uviedla policajná hovorkyňa Jana Ligdayová z Krajského riaditeľstva PZ Prešov.

Policajti zasiahli aj priamo v Poprade v smere na Kežmarok, kde v križovatke zastavili osobné auto. Maďar totiž nekradol sám. Kolegom veľmi pomohli popradskí dopravní policajti. Práve oni takzvané sprievodné vozidlo zastavili. Za jeho volantom sedela žena. Ona i jej komplic skončili v putách.

"Môžem potvrdiť, že v skorých ranných hodinách boli zadržané osoby podozrivé z páchania majetkovej trestnej činnosti," ozrejmila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Úspešný zásah proti zlodejom áut je dôkazom kvalitnej spolupráce medzi policajtmi z viacerých okresov a dvoch krajov

Tentokrát Popradčania pomohli kolegom zo stredného Slovenska, ktorí na dolapení páchateľov a ich prichytení pri čine pracovali dlhšie. "Veľkú zásluhu na objasnení tejto trestnej činnosti majú krajskí kriminalisti z Banskej Bystrice a tiež policajti z Okresného riaditeľstva vo Veľkom Krtíši a vo Zvolene," dodala Kováčiková.

Obe autá policajti zaistili pre ďalšie procesné úkony

Naložiť Toyotu na vozidlo automobilových opravovní ministerstva vnútra im pomohli hasiči. Obvinená dvojica ostáva v policajnej cele. Či bola súčasťou väčšej skupiny a ďalšie skutočnosti súvisiace s prípadom, polícia zatiaľ zverejňovať nebude. "V súčasnosti sú vykonávané potrebné procesné úkony, ku ktorým sa rovnako ako aj k ďalšiemu priebehu dokazovania momentálne nie je možné vyjadriť," informovala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy