Polojasno
11°
Bratislava
Boris
14.10.2024
Dopravná nehoda spôsobila požiar domu. Škody presiahli 160-tisíc eur
Zdielať na

Dopravná nehoda spôsobila požiar domu. Škody presiahli 160-tisíc eur

NEMEŠANY / V prípade dopravnej nehody a následného požiaru v Nemešanoch na východe Slovenska, začala polícia trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. K požiaru došlo po nehode osobného auta, ktoré narazilo do plynovej prípojky. Škody sa vyšplhali na viac ako 160-tisíc eur. Požiar zachvátil aj prednú časť domu vrátane časti strechy.

Požiar sa z osobného vozidla

​Uzavretá ulica, obhorený vrak auta ale aj časť jedného z rodinných. Taká je bilancia po nehode osobného auta v hornej časti dediny. Požiar sa z osobného motorového vozidla rozšíril aj na fasádu a časť strechy rodinného domu. Našťastie sa nikomu nič nestalo. Vodič sa pri príchode hasičov už nachádzal mimo auta. "V rodinnom dome sa nenachádzali žiadne osoby," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Prešov Miroslava Knišová.

Na mieste dvaja muži zaútočili najprv slovne na nášho kameramana. Jeden z nich potom naňho zaútočil aj fyzicky. Po likvidácii požiaru vykonali hasiči záverečný prieskum pomocou termovíznej kamery. Na mieste udalosti bol prítomný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru. Na mieste zasahovalo až 14 profesionálnych hasičov z troch hasičských staníc. Polícia už v danom prípade začala trestné stíhanie. "V danej veci bolo vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade začaté trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová.

Nárok na poistné plnenie

Okolnosti ako aj príčina vzniku požiaru sú v štádiu zisťovania. Škoda spôsobená požiarom bola predbežne vyčíslená na viac ako 160-tisíc eur, no včasným zásahom hasičov sa podarilo uchrániť majetok presahujúci hodnotu pol milióna eur. "Po vykonaní ohliadky miesta činu boli vykonané ďalšie procesné úkonu, pričom v danej veci bude vypracovaný znalecký posudok k hodnote nehnuteľností ako aj vykonané ďalšie procesné úkony, výsluchy svedkov a pod.," doplnila Ligdayová.

Ak požiar na akomkoľvek majetku vznikol ako následok dopravnej nehody, podľa Slovenskej kancelárie poisťovateľov je náhrada škody súčasťou povinného zmluvného poistenia. Nárok na poistné plnenie má poškodený aj vtedy, ak by majiteľ vozidla nemal zákonnú poistku. "Škody na majetku spôsobené prevádzkou motorového vozidla sú hradené z povinného zmluvného poistenia, toho, kto ju zapríčinil. Ak by motorové vozidlo v čase nehody nebolo poistené, poškodený si nárok na náhradu škody môže uplatniť z poistného garančného fondu Slovenskej kancelárie poisťovateľov," informoval zástupca výkonného riaditeľa, Slovenská kancelária poisťovateľov Ľuboš Fiam.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy