Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Vážna nehoda v bratislavskej Dúbravke: Auto sa zrazilo s električkou
Zdielať na

Vážna nehoda v bratislavskej Dúbravke: Auto sa zrazilo s električkou

BRATISLAVA / Jazda cez križovatku sa pre 42-ročného vodiča v Bratislave skončila nešťastne. Potom ako sa zrazil s električkou, zostal zakliesnený v zdemolovanom aute. Električka sa po náraze vykoľajila. Dopravná nehoda skomplikovala dopravu na niekoľko hodín.

​Vodič smeroval z bratislavskej Dúbravky, keď odbočil na križovatke vľavo. Podľa našich zistení bola v tom čase na semafore červená. Práve úsekom prechádzala aj staršia električka, s ktorou sa zrazil. "Vodič už pre krátku vzdialenosť nedokázal zrážke zabrániť," uviedol hovorca dopravného podniku Bratislava Jozef Vozár. Silný náraz v zápätí auto odrazil do stĺpu trakčného vedenia. Predná časť električky skončila mimo koľajníc. Auto bolo po zrážke zdemolované a vodič v ňom zostal zakliesnený. Na mieste bolo všetky záchranné zložky. Hasiči museli vodiča dostať z auta von.

Hasiči vodiča vyslobodzovali pomocou špeciálneho náradia. Auto rozstrihli na viacero kusov. Potom vodiča položili na nosidlá a do opatery si ho prevzali záchranári. "Pacient bol po prvotnom ošetrení transportovaný do Ružinovskej nemocnice s poranením hlavy a dolnej končatiny," povedala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky Petra Klimešová. "Z dôvodu odstraňovania následkov tejto nehody bol na nevyhnutne potrebný čas neprejazdný jeden jazdný pruh v tomto úseku," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Električky nepremávali až štyri hodiny. Zamestnanci dopravného podniku museli havarovaný stroj vrátiť naspäť na koľajnice. "Z tohto dôvodu bola od 17:59 do 21:45 prerušená premávka električiek v Dúbravke. Bezprostredne po nehode bolo nasadených šesť náhradných autobusov," pokračoval Vozár. Podľa niektorých svedkov muž na semafore najprv stál, a až potom sa autom opäť rozbehol. Čo sa vlastne stalo nie je nateraz jasné. Nikto ďalší sa pri nehode nezranil. "Skúška na prítomnosť alkoholu v dychu vodiča skončila s negatívnym výsledkom. Vyšetrovaním presných príčin a okolností tejto udalosti sa zaoberajú policajti odboru dopravných nehôd," uzavrel Szeiff.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy