Jasno
10°
Bratislava
Vladimíra
16.10.2024
Novorodenec nájdený v kontajneri: Polícia obvinila matku
Zdielať na

Novorodenec nájdený v kontajneri: Polícia obvinila matku

ÚSTÍ NAD LABEM / Česká polícia už obvinila matku novorodenca, ktorá ho odložila do kontajnera na sídlisku v Ústí nad Labem. Za pokus o vraždu jej podľa českých zákonov hrozí výnimočný trest.

​Novorodenca mal nájsť v kontajneri muž, ktorý o polnoci šiel vyniesť odpadky. Sídliskom v Strekovskej časti Ústí nad Labem udalosť otriasla. Po matke policajti pátrali od nedele 13. októbra, zverejnili fotku zimnej bundy, do ktorej uložila maličkého chlapca, ten nakoniec prežil, v nemocnici, kde ich v týchto chvíľach v inkubátore dostal meno Jáchym.

Policajti nakoniec zverejnili video dôležitej svedkyne, ktorá sa v čase incidentu pohybovala v okolí. Tá sa prihlásila. Či to bola práve matka dieťaťa policajti nepotvrdili. Ale od jej svedectva, počas niekoľkých hodín, pátranie nabralo rýchly spád. Policajti zadržali matku, 19-ročnú ženu, k odloženiu dieťaťa do kontejnera sa priznala, bola obvinená.

"Policajný vyšetrovateľ obvinil matku nájdeného novorodenca z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Žena sa k svojmu činu ako podozrivá priznala a je stíhaná na slobode. V prípade súdom uznania viny, obvinenej hrozí trest odňatia slobody až do výšky 20 rokov alebo až výnimočný trest," informoval hovorca polície Ústí nad Labem Kamil Marek. U hroziaceho tak vysokého trestu je väzobné stíhanie takmer istotou. Podľa štátneho zástupcu sa ale žena priznala, tak bude do rozsudku súdu stíhaná na slobode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy