Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hedviga
17.10.2024
Dovolenku im prekazil kamión v protismere. Rodina skončila v nemocnici
Zdielať na

Dovolenku im prekazil kamión v protismere. Rodina skončila v nemocnici

BÁB / Rodinnú dovolenku im prekazil kamión, ktorý vošiel do protismeru na rýchlostnej ceste. Stalo sa to pri Bábe. Osobné auto do kamióna čelne vrazilo. Posádka tak namiesto na dovolenke, skončila v nemocnici.

Nehoda sa stala v úseku cesty R1, vodič kamióna, ktorý išiel od Bábu na zjazde rýchlostnej cesty R1 zle odbočil a dostal sa do protismeru. V tej chvíli tadiaľ išlo osobné auto. "Kamión z technicky nevysvetliteľného dôvodu prešiel do protismeru, a tam došlo ku zrážke s osobným motorovým vozidlom," priblížil znalec z odboru dopravy Jozef Veverka.

Všetko bolo také nečakané, že vodič osobného auta nedokázal urobiť nič, do zadného kolesa návesu čelne vrazil v plnej rýchlosti. K zrážke došlo hneď potom, ako kamión vošiel do protismeru. "Po príchode na miesto nehody bolo zistené, že pri zrážke došlo k zraneniu 4 osôb v osobnom motorovom vozidle," informoval veliteľ zásahu HaZZ Juraj Pilka.

Namiesto oddychu, pobyt v nemocnici

Podľa našich informácií vodič práve smeroval na letisko, viezol tam manželku, svokru a taktiež aj známu, tie mali ísť na dovolenku do Turecka. Rodina išla z Prievidze, namiesto vytúženého oddychu ich tak čaká pobyt v nemocnici."40-ročná žena bola transportovaná do nemocnice v Nitre s poranením hrudníka. Do tej istej nemocnice bola prevezená aj 69-ročná žena so zlomeninou stehnovej kosti. 76-ročnú pacientku s poranením hrudníka a 45-ročného muža s polytraumou pri vedomí, záchranári previezli do nemocnice v Galante," uviedla hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová.

Vodič kamióna po nehode tvrdil, že ho zmiatla navigácia a práve preto sa dostal do protismeru. "Navigácia nie je všemocná, ak by išiel ako je prikázaný smer jazdy nedostal by sa do protismeru," povedal znalec z odboru dopravy Jozef Veverka. "Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom," zakončila hovorkyňa KR PZ Jana Šinková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy