Zatiahnuté
13°
Bratislava
Hedviga
17.10.2024
Opitý mladík vyčíňal pri internáte. Rozbil dvere a vykrikoval, že študentov zabije
Zdielať na

Opitý mladík vyčíňal pri internáte. Rozbil dvere a vykrikoval, že študentov zabije

LIPTOVSKÝ HRÁDOK / Polícia prešetruje incident v areáli strednej lesníckej školy v Liptovskom Hrádku. 18-ročný mladík mal vulgárne vykrikovať na ľudí na ulici. Svoj hnev smeroval aj proti študentom, ktorí ho pozorovali z okna internátu.

Rozprávali sme sa s viacerými študentmi, ktorí boli v čase incidentu priamo na internáte. Ako nám povedali, pred agresívnym mužom dokonca zabarikádovali hlavný vchod. "Muž vykrikoval po ulici, že ich všetkých zabije, keď príde hore, následne obišiel školský internát a dostal sa ku jeho vchodu. Po neúspešnom pokuse dostať sa dnu rozbil dvere," priblížila jedna študentka.

Potom ako mladík kolenom a päsťami rozbil sklenené dvere, ušiel. "Po príchode hliadky na miesto, v blízkosti objektu bola spozorovaná podozrivá osoba, ktorá bola predvedená na policajný útvar k vykonaniu potrebných úkonov. 18-ročný mladý muž bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,06 promile," uviedla hovorkyňa KR PZ Žilina Zuzana Šefčíková.

"Po konzultácií s PZ sme sa rozhodli, že až do skončenia vyšetrovania sa k uvedenému prípadu nebudeme vyjadrovať. Životy a zdravie študentov a zamestnancov školského internátu neboli touto situáciou ohrozené," tak znelo vyjadrenie SOŠLaD Liptovský Hrádok. "Už viackrát mal potýčky so študentami lesníckej školy a niekoľkokrát sa im vyhrážal, ale až teraz to prišlo do takéhoto štádia," pokračovala študentka. "V súvislosti s uvedenou udalosťou Obvodné oddelenie Liptovský Hrádok objasňuje priestupok proti majetku," informovala hovorkyňa KR PZ Zuzana Šefčíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy