Polojasno
14°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Zásah polície skončil tragicky. Podozrivý muž vyskočil z okna siedmeho poschodia
Zdielať na

Zásah polície skončil tragicky. Podozrivý muž vyskočil z okna siedmeho poschodia

LUČENEC / Tragédia v Lučenci. Zo siedmeho poschodia vyskočil 37-ročný muž. Jána policajti podozrievali zo závažného zločinu. V utorok popoludní mal prepadnúť dôchodkyňu a ukradnúť jej kabelku. Policajti ho v súvislosti s týmto prípadom chceli predviesť a vypočuť.

Krátko pred pol deviatou ráno mali prísť kriminalisti k bytu na siedmom poschodí. Podľa zdroja TV JOJ sa mal Ján ku lúpeži priznať a chcel dobrovoľne vydať veci, ktoré dôchodkyni ukradol. Policajti ho už ale zadržať nestihli. Muž sa mal v izbe náhle rozbehnúť pri oknu a vyskočiť. Dopadol na trávu pri paneláku. V izbe mali byť v tom čase aj jeho rodičia. Šokujúce je, že o samovraždu sa mal Ján pokúsiť aj o siedmej ráno. Vtedy mu v tom mal zabrániť otec.

"Môžem potvrdiť, že dnes v ranných hodinách došlo ku udalosti, pri ktorej z okna bytu vyskočil muž podozrivý zo spáchania zo zločinu lúpeže," potvrdila hovorkyňa KR PZ Petra Kováčiková. Pri páde zo siedmeho poschodia utrpel mimoriadne vážne zranenia.

Záchranári ihneď kontaktovali aj kolegov z leteckej záchrannej služby

"Ošetrili, dali ho do sanitky. Ešte žil," povedala svedkyňa. "Leteckí záchranári si po pristátí v areáli nemocnice prevzali do svojej starostlivosti 37-ročného pacienta, ktorý bol v umelom spánku a v kritickom stave," uviedla hovorkyňa ATE Zuzana Hopjaková.

Zranenému Jánovi ale ešte v sanitke začali zlyhávať základné životné funkcie. Leteckí a pozemní záchranári začali s resuscitáciou. Desiatky minút ho oživovali, no muž nakoniec zomrel.

Bol podozrivý z lúpeže, ktorá sa stala v utorok (15. 10.) popoludní na sídlisku Rúbanisku

Napadnúť mal staršiu ženu. 76-ročná dôchodkyňa sa týmto chodníkom vracala domov, tak ako už pravdepodobne mnohokrát predtým. Išla tadiaľto sama. V polovici cesty si všimla oproti prichádzajúceho cyklistu. "Neznámy páchateľ sa k dôchodkyni priblížil na bicykli a do očí jej nastriekal slzotvorný plyn. Z pleca jej strhol kabelku a ušiel," informovala hovorkyňa KR PZ Mária Faltániová.

Záchranári ju so zraneniami očí previezli do nemocnie. Policajti okamžite začali pátrať po páchateľovi, analyzovali viaceré kamerové záznamy a zistenia ich priviedli na stopu ku 37-ročnému Jánovi. V súvislosti s jeho úmrtím začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

"Všetky okolnosti, za ktorých došlo k udalosti sú predmetom zisťovania a vyšetrovania. Prípad preveruje aj úrad inšpekčnej služby MV SR," zakončila Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy