Jasno
13°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Po prevrátení autobusu šesť ľudí zomrelo a 34 utrpelo zranenia
Zdielať na
Krimi

Po prevrátení autobusu šesť ľudí zomrelo a 34 utrpelo zranenia

Archívna reportáž

ANKARA / Šesť ľudí zomrelo pri nehode zájazdového autobusu v provincii Aksaray v strednom Turecku a ďalších 34 ľudí bolo zranených, uviedol miestny guvernér. Autobus sa zo zatiaľ neznámych príčin v piatok 18. októbra ráno prevrátil na diaľnicu medzi Ankarou a stredotureckým mestom Aksaray, informujú miestne médiá.

"Žiaľ, v dôsledku tejto dopravnej nehody prišlo o život šesť našich občanov," doplnil guvernér k národnosti obetí. "Pamätám si, že sme narazili do zvodidiel a začali sa motať," uviedol jeden z pasažierov a svedkov nehody. Vodič nehodu prežil a bol zatknutý.

Autobus podľa úradov viezol cestujúcich zo západotureckého mesta Balikesir do oblasti Kapadocie, obľúbenej turistickej destinácie v strednom Turecku. Na mieste zasahoval veľký počet sanitiek a policajných a hasičských tímov. Zranenia previezli do nemocnice, informuje miestny web Sabah. Na vyšetrovanie príčin nehody boli pridelení traja prokurátori, píše štátna tlačová agentúra Anadolu. 

Turecký viceprezident Cevdet Yilmaz na svojom konte na sociálnej sieti X vyjadril úprimnú sústrasť rodinám obetí. Kapadocia je populárnym turistickým cieľom, presláveným pozoruhodnými vulkanickými útvarmi a podzemnými kamennými mestami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy