Jasno
12°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Prestížna estetická klinika v problémoch. Peniaze dlžia klientkam aj zamestnancom
Zdielať na

Prestížna estetická klinika v problémoch. Peniaze dlžia klientkam aj zamestnancom

BRATISLAVA / Prominentná estetická klinika v problémoch! Ženy zaplatili tisícky eur za plastické operácie, ale nedočkali sa zákroku, ani vrátenia peňazí. Bratislavská Klinika YES Visage je totiž trvalo zatvorená. Dlžný zostali nie len klientom, ale dokonca aj zamestnancom. Česká pobočka pritom funguje na plné obrátky.

Klinika sľúbila, že zálohu vráti, nestalo sa tak

Klinika fungovala v krásnych luxusných priestoroch niekoľko rokov. Hemžila sa prominentnými zákazníčkami a ženy v nej mohli podstúpiť hneď celú škálu plastických operácií. Rázom, sa ale klinika dostala do problémov. Viacero žien zaplatilo zálohy za zákroky, ktorých sa nedočkali. Rovnako sa nedočkali ani vrátenia peňazí. Dominika si chcela dať vylepšiť nos.

Po konzultácií s lekárom sa rozhodla, že zákrok nepodstúpi. Klinika sľúbila, že jej zálohu vrátia. "Zaplatila som zálohu 1 000 eur a ešte 300 ako darčekovú poukážku na Vianoce, ktorá mi mala dať zľavu. Prešlo už 8 mesiacov a peniaze som doteraz nevidela na svojom účte," opísala klientka Dominika Zúborová. 

Klinika je už niekoľko mesiacov zavretá 

Bratislavská klinika YES VISAGE sídlila v lukratívnej budove v centre hlavného mesta. Už niekoľko mesiacov je zavretá a v priestoroch je už aj nový majiteľ. Keď peniaze nechodili Dominika sa im ozvala niekoľkokrát. Odpoveď znela, že situáciu sa snažia vyriešiť. Potom sa vraj odmlčali úplne. "Ja chcem tie peniaze naspäť. A tu nejde len o mňa ale ide o viacero prípadov. Keď sa má na tomto niekto obohacovať tak ako ja neviem už v akej krajine žijeme. Ako tu čo sa stane? Že skutok sa nestal?" povedala Dominika Zúborová. 

Na internete sa hromadia negatívne recenzie 

Podobné problémy s klinikou majú aj ďalšie klientky s ktorými sme sa stretli, no zatiaľ chcú zostať v anonymite. S negatívnymi skúsenosťami sa to hemží aj pod recenziami o klinike. "Vo februári sme boli na konzultácií, dostali termín na september, zaplatili zálohu a odvtedy žiaden kontakt. Dozvedeli sme sa, že majú finančné problémy. Odporúčam oblúkom obísť!!!" písalo sa v jedenej z recenzií. "Klinika, ktorá okráda ľudí, nevracia zálohy za zákroky, ktoré sami rušia!" znelo v ďalšej recenzii. "Neodporúčam! Zaplatila som zálohu 1 500 eur! V júni mi volali, že sa operácia odkladá na september. Doteraz sa nik neozval a klinika je zrušená! Vyhnite sa jej lebo prídete o čas, peniaze a nervy!" písalo sa v ďalšej recenzii. 

Peniaze dlžia aj zamestnancom 

Zamestnanci tvrdia, že peniaze dlžia aj im. Chýba im časť výplat. "Ja som mala na starosti plastickú chirurgiu. Mne už dlžia okolo 3-tisíc eur. Viem že niektorým dlžia omnoho viacej," povedala bývalá zamestnankyňa kliniky. S majiteľkou kliniky sme sa spojili telefonicky. Ku kauze sa vyjadrili emailom cez advokátsku kanceláriu. Tvrdia, že so ženami komunikujú a hľadajú riešenia.

"V centrále YES VISAGE bol poverený zamestnanec, ktorý aktívne rieši slovenských klientov. Zhruba 60 % klientov dostalo svoje zálohy vyplatené späť, 30 % klientov absolvuje zákrok na pražskej klinike. V súčasnej dobe neevidujeme žiadneho klienta, s ktorým by sme neboli v komunikácii ohľadom navrátenia finančných záloh," znelo mailové vyjadrenie advokáta YES VISAGE. 

Klinika zároveň tvrdí, že záväzky voči bývalým zamestnancom nemá. "V súčasnej dobe klient neeviduje žiadneho bývalého zamestnanca a lekára, ktorý by nemal vyplatenú mzdu," dodal advokát kliniky. "Nekomunikujú s nami. Ani keď posielame výzvy," dodala zamestnankyňa. Zákazníčky i zamestnanci s ktorými sme sa stretli plánujú podať trestné oznámenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy