Jasno
12°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Prípad zavaleného muža vyšetruje inšpektorát práce. Jeho manželka údajne nebola informovaná
Zdielať na

Prípad zavaleného muža vyšetruje inšpektorát práce. Jeho manželka údajne nebola informovaná

ZÁBORSKÉ / V prípade smrti muža, ktorého zavalila zemina v areáli priemyselného parku v Záborskom na východe Slovenska, začala polícia trestné stíhanie. Záchranná akcia trvala takmer hodinu. Muž na mieste zomrel. O prípad sa zaujíma aj inšpektorát práce.

​"Ja som sa musela dozvedieť od ľudí, že môj manžel zomrel, že ho privalila hlina," povedala Stela Horváthová, manželka nebohého muža. Manželka mladého muža je z jeho smrti zdrvená. Mali spolu tri deti. O smrti svojho muža sa dozvedela, keď bola v práci. "Chcem vedieť prečo sa to stalo, ako sa to stalo, kedy sa to stalo, ja som nebola informovaná. Ja som sa musela dozvedieť zo sociálnych sietí, že mi zomrel manžel, ja som v práci skolabovala," povedala Stela Horváthová. 

Aj pre hasičov to bol náročný zásah. Museli zaistiť v prvom rade steny výkopu a dostať sa k zranenej osobe, aby nedošlo k ďalšiemu závalu. Mladý muž zavalený zeminou už pri príchode hasičov na miesto zásahu nekomunikoval. "Bol zasypaný po hrudník s tým že výkop bol 4 až 5 metrov hlboký," ozrejmil Jozef Baláž, veliteľ zásahu HaZZ v Prešove. "Dvaja muži zišli do výkopu, aby pripravili podložie na uloženie šachty, pričom z doposiaľ neznámej príčiny sa vrchná čas zeminy zosunula a mužov zavalila," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva v Prešove. 

Okrem polície sa o prípad a jeho okolnosti zaujíma aj Inšpektorát práce. "Prípad vyšetrujú kolegovia ako pracovný úraz, ale zatiaľ neviem povedať nič bližšie k výsledkom tohto vyšetrovania," informoval Ladislav Kerekeš, hovorca národného inšpektorátu práce. 

Podľa informácií TV JOJ z prostredia firmy bol mladý muž považovaný za vzorného a šikovného zamestnanca. "Investor a realizátor predmetnej stavby na ktorej došlo vo štvrtok v poobedňajších hodinách k tragickej udalosti sa vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie do jeho ukončenia nebudú vyjadrovať. Vyšetrovacím orgánom bola poskytnutá maximálna súčinnosť pre objasnenie veci," znelo v stanovisku firmy, v ktorej muž pracoval. 

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove v prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ v Prešove. "My sme nikdy v živote nežili na dávkach. My sme chceli pre naše deti len to najlepšie," dodala manželka Stela.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy