Polojasno
16°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Slovák podozrivý z vraždy sa zabarikádoval v rakúskej obci, má výbušniny
Zdielať na
Krimi

Slovák podozrivý z vraždy sa zabarikádoval v rakúskej obci, má výbušniny

VIEDEŇ / Rakúska polícia vykonáva rozsiahlu akciu v obci Zistersdorf pri slovenských hraniciach, kde sa snaží chytiť 59-ročného Slováka podozrivého z vraždy staršej ženy. Muž sa skrýva zrejme v niektorom z domov či vo vínnej pivnici v obci a okrem zbraní má pri sebe aj výbušniny. Jednu už zrejme odpálil a vážne zranil člena zasahujúcej špeciálnej jednotky, informovala rakúska verejnoprávna stanica ORF.

V noci na sobotu 19. októbra rakúska polícia v obci Zistersdorf evakuovala desiatku domov, ktoré nadväzujú na vínne pivnice. Predpokladá sa, že podozrivý je práve v jednom z týchto pivníc, uviedla ORF. Do akcie je okrem špeciálnej zásahovej jednotky Cobra a expertov na výbušniny nasadených na 120 policajtov.

65-ročnú ženu našli mŕtvu v miestnej vinici s bodnými ranami, uviedol v sobotu ráno policajný hovorca Johann Baumschlager. Podozrivým z vraždy je 59-ročný slovenský občan, ktorý bol zrejme známym zabitej ženy a ktorého svedkovia videli utekať v blízkosti miesta činu.

Podľa Baumschlagera je slovenský občan "nebezpečný" a v minulosti bol zadržaný vo viacerých krajinách Európy za neoprávnené držanie výbušnín a zbraní. Vzhľadom na nebezpečný charakter podozrivého páchateľa bol "vytvorený väčší perimeter" zásahu, uviedol tlačový hovorca polície.

Štáb TV JOJ je na mieste a situáciu monitoruje. Správu budeme aktualizovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy