Jasno
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Slovák s výbušninami podozrivý z vraždy je údajne po smrti
Zdielať na

Slovák s výbušninami podozrivý z vraždy je údajne po smrti

VIEDEŇ / Začíname rozsiahlou policajnou akciou neďaleko slovenských hraníc. Rakúska polícia tam objavila mŕtvu 65-ročnú ženu. Na tele mala viacero bodných rán. Podľa rakúskej polície je podozrivým Slovák, ktorý sa ukryl v dome a mal pri sebe výbušniny.

Viac ako stovka ozbrojených policajtov, vo vzduchu vrtuľníky či drony a akcia na ktorú si rakúska polícia dávno nepamätá. Dôvodom bol 59-ročný Oleg, ktorý bol podozrivý, že v piatok popoludní chladnokrvne zavraždil 69-ročnú ženu u ktorej býval. Následne sa pred policajtmi schoval v pivnici. Všetko mapoval rakúsky novinár Imre Antal, ktorý na miesto dorazil niekoľko hodín po vražde. "Situácia bola napätá. Muž behal po ulici. Policajný hovorca nám povedal, že by sme nemali ísť blízko miesta činu, pretože nevedia, kde sa nachádza. Okolo polnoci sa nám potvrdila informácia, že je v dome," opísal Imre Antal. 

Oleg mal údajne pracovať aj s atómovými výbušninami 

Oleg mal byť expertom na výbušniny a v Nemecku bol stíhaný práve pre manipuláciu s nimi. Šokujúce je, že mal dokonca narábať s atómovými výbušninami. Rakúska polícia do prípadu nasadila špeciálny Cobra tím. Pre možné riziká sa okolo druhej hodiny nadránom začala evakuácia okolitých domov. Skoro ráno sa špeciálny tím snažil muža dostať von. Z miesta sa však ozval výbuch a zranil člena zásahovky. "V skorých ranných hodinách došlo ku kontaktu s páchateľom v pivničných priestoroch domu. Muž odpálil výbušnú nálož a vážne zranil jedného z členov tímu Cobra, ktorého museli previezť helikoptérou do nemocnice," informoval Johan Baumschlager, hovorca polície Niederösterreich. 

Oleg mal údajne krátko po vražde zavolať inému mužovi

Pri explózii sa zranil aj druhý policajt špeciálnej jednotky. Toho záchranári ošetrili na mieste. Ľudí zo zasiahnutého miesta evakuovali do neďalekého mestečka Zisterhorf. Nachádzajú sa za mnou v miestnej hale. Novinárovi Antalovi sa podarilo rozprávať sa s mužom, ktorému 59-ročný Oleg krátko po vražde zatelefonoval so slovami, že urobil niečo strašné. So svedkom sme sa spojili telefonicky, mimo záznam nám povedal, že páchateľ mal údajne psychické problémy a že všade chodil so zbraňou. "Muž tu mal žiť 3 roky, pracovať práve pre miestnych vinárov. Mali medzi sebou problémy, so ženu, ktorú zavraždil," opísal novinár Antal. 

Podozrivý muž mal spáchať samovraždu

Pre políciu išlo o mimoriadne ťažký zásah. Hrozilo, že muž má pri sebe ďalšie výbušniny. Jednou z alternatív malo byť vypustenie slzotvorného plynu do pivnice. Popoludní sa ale z miesta opäť ozvali strely. "Jednotka Cobra sa stiahla a pracovala na ďalších plánoch na vniknutie do pivnice. Muža opakovane, pomocou megafónu vyzývali, aby dobrovoľne vyšiel z pivnice von. Keďže tak nespravil, bola, spustená nová nová akcia aj s pomocou dronov, pri ktorej sme v pivnici našli telo mŕtveho muža. To bolo dnes okolo 13.30.," priblížil Baumschlager. 

Muž tak pravdepodobne na mieste spáchal samovraždu. Policajti ale aj v týchto chvíľach na mieste zasahujú, aby vylúčili, že by muž nastražil ďalšie výbušné systémy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy