Jasno
16°
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Vyhrážal sa otcovi a na stanici kopol policajtku. Teraz sa za to na súde hanbí
Zdielať na

Vyhrážal sa otcovi a na stanici kopol policajtku. Teraz sa za to na súde hanbí

SNINA / Myslel som si, že sa od hanby prepadnem pod zem. Takto si v pojednávacej miestnosti sypal popol na hlavu muž zo Sniny. Do problémov sa dostal pre vyhrážky otcovi a skončil na policajnom oddelení. Priamo na stanici potom kopol policajtku.

"Všetko ma to veľmi mrzí a strašne sa za to hanbím," povedal obvinený muž na súde. V pojednávacej miestnosti si sypal popol na hlavu. Spúšťačom problémov, ktoré sa naňho zosypali, bol konflikt v rodine. Začalo to incidentom za dverami jedného z bytov v sninskom paneláku. Páchateľ agresívne prejavy smeroval voči svojmu otcovi.

Policajtku po útoku museli ošetriť v nemocnici

Situácia sa vyhrotila natoľko, že zakročiť museli policajti. Vypočuli si nadávky, no neostalo iba pri tom. Na ženu v uniforme priamo v budove sninského obvodného oddelenia zaútočil. Kopol ju do ruky. Policajtku ošetrili v nemocnici. Pre útočníka prokurátor žiadal väzbu z dôvodu, že by v trestnej činnosti mohol pokračovať.

Súd sa s návrhom stotožnil. "Súd nenahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka, žiadosť obvineného zamietol a písomný sľub obvineného neprijal," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Sudkyňa ho uznala za vinného 

Sninčan (34) bol väzbe bol od júna a na slobodu sa dostal koncom augusta, keď v prípravnom konaní s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Teraz sa zo skutku zodpovedal na súde. Sudkyňa uzavretú dohodu schválila a uznala ho za vinného. "Čím spáchal prečin útoku na verejného činiteľa a za to mu súd ukladá trest odňatia slobody v trvaní 12 mesiacov," uviedla na súde Gabriela Lukáčová, samosudkyňa OS Humenné. 

S podmienečným odkladom a určenou skúšobnou dobou v trvaní 24 mesiacov. To ale nie je všetko. "Zároveň bol ustanovený nad jeho správaním probačný dohľad a obmedzenie spočívajúce v zákaze požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok a liekov," ozrejmil Viliam Loda, okresný prokurátor OP Humenné. Keďže súd dohodu o vine a treste schválil, rozsudok je právoplatný.

A súčasťou trestu je ešte jeden rozmer. "Bola poškodenému uložená povinnosť osobne sa ospravedlniť poškodenej príslušníčke policajného zboru," dodala Loda. "Bol som sa ospravedlniť osobne tej pani a myslel som si, že sa od hanby prepadnem pod zem," povedal obvinený muž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy