Oblačno
11°
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Nešťastná udalosť: Agresívny jeleň zabil seniora
Zdielať na

Nešťastná udalosť: Agresívny jeleň zabil seniora

Archívna reportáž

Jeleň útočil aj na Slovensku

ŠPANIELSKO / Na pozemok súkromnej farmy na juhu Španielska sa dostal agresívny jeleň. Zaútočil na manželský pár seniorov a následne aj na ich syna, ktorý sa im snažil pomôcť. Syn ho síce zastrelil, ale jeleň medzitým parohami a kopytami zabil 91-ročného farmára, píše portál Novinky.cz.

Nešťastie na juhu Španielska

Podľa portálu Novinky.cz sa incident odohral na úplnom juhu Španielska, na farme v obci Castrila v provincii Granada, informuje o tom web El economista. Jeleňovi sa podarilo vniknúť do areálu z parku Sierra de Castril. Miguel Pérez, starosta obce povedal, že jelene sú posledné roky v parku veľmi premnožené. Útok sa podľa neho stal počas ruje, na základe ktorej sa zver oveľa viac pohybuje a je agresívnejšia.

Smrť dôchodcu

Nešťastnú udalosť neprežil 91-ročný dôchodca. Manželka a ich syn utrpeli zranenia, a boli prevezení do nemocnice v meste Baza, južnejšie od Castrilu. Manželka sa nachádza v nemocnici kvôli pozorovaniu. Zatiaľ čaká na ďalší prevoz do hlavného mesta, ktoré je vzdialené okolo sto kilometrov. Syn neutrpel žiadne zranenia, je z nemocnice prepustený. Príčiny a detaily udalosti vyšetruje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy