Polojasno
10°
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Incident v obci Budimír: Muža údajne zranila medvedica
Zdielať na

Incident v obci Budimír: Muža údajne zranila medvedica

BUDIMÍR / Asi kilometer od obce Budimír mala muža napadnúť medvedica. Údajne tam bola aj s mláďatami. Mužovi išli na pomoc hasiči na štvorkolke. To, či zranenia naozaj spôsobila šelma, preverí zásahový tím.

​Údajne ho napadla medvedica

Muž sa šiel do lesa prejsť. Po asi kilometri zbadal medvedicu aj s mláďatami. "Zbadal som na kopci dve malé medvieďatá, zamrzol som, že čo mám teraz robiť," hovorí napadnutý muž Tomáš. Zostal stáť na mieste bez pohnutia. Medvedica sa podľa jeho slov mala údajne na neho vyrútiť z rokliny.

"On sa proste vyrútil pomaličky, začal kráčať, zastal postavil sa na zadné, pozeral na mňa, rozbehol sa, pohrýzol ma do nohy,  odhodil ma do diaľky a už si nepamätám nič. Keď som sa zobudil som cítil strašné teplo na nohe," vysvetľuje Tomáš.

Skúsil bojovať

Muž sa vraj s medvedicou pokúšal aj bojovať"Pred medveďom neujdete, to nie je šanca, a ten medveď keď ma zbadal to ako keby býk červenú zbadal. Nenormálne agresívny. Ja som ho chytil za hlavu ako ma pohrýzol, ale odhodil so mnou," dopĺňa Tomáš

​Našli ho vďaka výstrelom

"Keď sa muž po útoku prebral, zavolal si pomoc. Osobu sa podarilo nájsť v krátkom čase aj za pomoci zvuku, ktorá táto osoba vydávala výstrelmi. Osobe následne príslušníci Hasičského a záchranného zboru poskytli predlekárske ošetrenie, a za pomoci štvorkolky zniesli z lesa k sanitnému vozidlu," hovorí Jozef Bálint, hovorca HaZZ Košice"Mám tam pohryznutie 7 centimetrov do hĺbky, niečo so šľachou tam robili, mám tam 2 stehy," tvrdí Tomáš.

Starosta vyzýva občanov

"Chcem požiadať obyvateľov v blízkom okolí našej obce, aby si dávali trošku pozor v tom lese a boli obozretní, čo sa deje okolo nich," informuje starosta obce Budimír, Vojtech Staňo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy