Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Z krčmy rovno do parku: Podgurážený šofér rozryl autom takmer celý trávnik
Zdielať na

Z krčmy rovno do parku: Podgurážený šofér rozryl autom takmer celý trávnik

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Po Madaras parku v Spišskej Novej Vsi sa v noci premávalo auto. Jeho vodič sadol za volant po návšteve baru. Kuriozitou aj pre skúsených policajtov bolo, že napriek alkoholu zvládol jazdu medzi stromami bez nehody.

Poriadková polícia zakročila včas. Muž nestihol v parku napáchať väčšie škody, ani nikomu ublížiť. Tento Spišskonovovešťan sotva stál na nohách. Od krčmy prešiel s autom desiatky metrov, povozil sa po polovičke parku. Až kým sa mu nepritrafila do cesty železná brána a vzápätí aj policajti

"Prišiel dnu do krčmy a bol totálne na mol. Vozil sa po parku. Nevedel trafiť na cestu, po chodníku jazdil, pomedzi stromy. Trúbil, túroval motor, " hovorí jeden zo svedkov incidentu.

Po alkoholovej jazde zručnosti ostali stopy v trávniku. Možno znie zvláštne, že nevedel ako domáci nájsť cestu z parku von. No dychová skúška veľa vecí objasnila. Takýchto dychových skúšok bolo niekoľko. Muž nedokázal správne fúkať do prístroja. Po dlhých minútach už poriadková polícia poznala výsledok.

Z parku priamo do cely predbežného zadržania

"Po príchode policajtov k vozidlu vodič javil známky požitia alkoholu, preto ho vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške. Jej výsledok bol 3 promile, " objasňuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, Lenka Ivanová. Opakovaná dychová skúška sa podarila na prvý pokus, mala klesajúcu tendenciu.

Muž sa síce lúčil ale domov sa nedostal. Po bezpečnostnej prehliadke mu policajti ukázali cestu z parku von, rovno do cely predbežného zadržania.

"Čelí obvineniu z prečinu hrozenia pod vplyvom návykovej látky, " ukončuje prípad hovorkyňa Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy