Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Muža podozrivého z vraždy svojej manželky vzali do väzby. Ten vinu popiera
Zdielať na

Muža podozrivého z vraždy svojej manželky vzali do väzby. Ten vinu popiera

VRANOV NAD TOPĽOU / Súd vzal do väzby muža, ktorý má mať podľa obvinenia na svedomí smrť svojej manželky. Vinu však odmieta. Keď sa zobudil, manželku vraj našiel bez známok života. Pitva preukázala stopy po škrtení.

​Do jedného z bytov vo Vranove nad Topľou smerovali záchranári ešte počas dňa s tým, že muž na tiesňovej linke oznámil, že jeho manželka skolabovala. Záchranári však už len mohli skonštatovať exitus. Následne však o niekoľko hodín bolo pri pitve zistené, že na druhý svet zrejme odišla cudzím zavinením. "Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove v prípade začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ v Prešove. 

Muž obvinenie poprel

Po nociach strávených v policajnej cele sa 64-ročný muž postavil pre sudcu pre prípravné konanie. Ten rozhodol o jeho návrhu na jeho vzatie do väzby. "Obvinený z obzvlášť závažného zločinu vražda bol sudcom pre prípravné konanie vzatý do väzby," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa Krajského súdu v Prešove. 

Muž pred súdom skutok, ktorú mu prokuratúra kladie za vinu, poprel. Manželku bez známok života v byte, v ktorom spoločne žili, našiel ráno, keď sa zobudil. Nikto iný sa však v byte v tom čase podľa doterajších zistení nenachádzal. V prípade dokázania viny pred súdom by mu hrozili dlhé roky za mrežami, prípadne až výnimočný trest. "V tomto prípade je trestná sadzba 20 až 25 rokov, prípadne až doživotie," dodal prokurátor Krajskej prokuratúry v Prešove. "Rozhodnutie Okresného súdu Prešove nie je právoplatné," doplnila Petrufová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy