Oblačno
15°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Nevysvetliteľná tragédia: Muž vstúpil na koľajnice a zahynul po zrážke s vlakom
Zdielať na

Nevysvetliteľná tragédia: Muž vstúpil na koľajnice a zahynul po zrážke s vlakom

KOMÁRNO / Policajti vyšetrujú smrť 41-ročného muža. Z neznámych dôvodov vošiel v pondelok 21. 10. popoludní na koľajnice rovno pred osobný vlak. Železničnú dopravu prerušili na 4 hodiny.

​Popoludňajší osobný vlak z Komárna do Nových Zámkov, s odchodom pár minút po pol tretej, do cieľa nedorazil. Tesne pred Hurbanovom spozoroval rušňovodič cyklistu, ktorý znenazdajky položil bicykel do trávy a vybehol do koľajiska. Napriek snahe zrážke už nedokázal zabrániť. "41-ročný muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Nitre Jana Šinková.

Na mieste, ku ktorému sa dalo dostať len cez poľnú cestu, pomáhali hasiči a polícia začala s vyšetrovaním nehody. "Vo vlaku sa nachádzalo 35 ľudí, bez zranenia, pre nich prišiel ďalší spoj, pomáhali sme s prestupovaním, lebo výškový rozdiel bol veľký," ozrejmil veliteľ zásahu Attila Tóth.

Stalo sa to v poli, kde bol pomerne vysoký násyp

Kvôli obmedzeniam na trati bola železničná doprava prerušená až do takmer siedmej večer. "Prerušenie dopravy spôsobilo meškanie troch osobných vlakov od 33 do 153 minút a čiastočné odrieknutie ďalších 8 osobných vlakov z ktorých päť bolo nahradených náhradnou autobusovou dopravou," uviedol hovorca ZSSK Dominik Drevický.

"Rušňovodič bol podrobený dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenie," dodala Šinková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy