Oblačno
15°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Tínedžer napadol dvojicu, u ktorej býval. Vyhrážal sa im zabitím
Zdielať na

Tínedžer napadol dvojicu, u ktorej býval. Vyhrážal sa im zabitím

HORNÝ ZEMPLÍN / S nožom z kuchyne sa približoval k dvojici so slovami, že ich pozabíja. Agresívny tínedžer u nich vyvolal poriadny strach. Muža dokonca udrel päsťou. Všetko sa pritom dialo v ich byte. Zasiahnuť musela polícia a súd poslal agresívneho mladíka do väzby. Aktuálne je už všetko inak.

​Podľa polície nemal agresívny tínedžer na svoje konanie žiaden dôvod. Dvojici, u ktorej býva však nahnal strach. Incident sa podľa zistení TV JOJ odohral v ich byte hneď po tom, ako sa 18 ročný mladík vrátil z práce. "Po príchode do bytu, bez predchádzajúceho konfliktu, či zjavného dôvodu, udrel muža päsťou do hlavy. Konfliktu sa snažila zabrániť žena, no taktiež bola mladíkom napadnutá," priblížila Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. 

Muža najskôr vzali do väzenia, teraz je na slobode

Z kuchyne vzal nôž a k obom sa začal približovať so slovami, že ich zabije. Zasiahnuť musela policajná hliadka a vyšetrovateľ následne mužovi vzniesol obvinenie pre trestný čin nebezpečné vyhrážanie. Po pár dňoch v CPZ bol sudcom vzatý do väzby z dôvodu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti.

Aktuálne je však znova na slobode. "Súd prijal písomný sľub obvineného ako náhradu preventívnej väzby a obvineného prepustil na slobodu za súčasného dohľadu nad správaním probačného a mediačného úradníka," ozrejmila Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Príčinou správania mohli byť návykové látky

Obmedzení je však viacero. Okrem iného musí oznámiť policajtovi, prokurátorovi alebo súdu, ktorý vedie konanie, každú zmenu miesta pobytu. "A zároveň uložil zákaz požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok," dodala Petrufová. 

A práve návykové látky mohli byť príčinou jeho hrubého a násilného správania. Vyšetrovanie prípadu stále prebieha, obžaloba zatiaľ prokurátorom podaná nebola.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy