Oblačno
13°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Slovák obvinený zo znásilnenia a vraždy 91-ročnej starenky môže uniknúť spravodlivosti
Zdielať na

Slovák obvinený zo znásilnenia a vraždy 91-ročnej starenky môže uniknúť spravodlivosti

ČAKANOVCE / Koncom septembra vás TV JOJ informovala o nechutnom prípade znásilnenia a vraždy 91-ročnej starenky v Rakúsku, ktorú mal mať na svedomí Slovák. Teraz však vyplávali na povrch ďalšie detaily tohto nechutného činu. 52-ročný Róbert, ktorý sa ukrýval na Slovensku, ale za mrežami skončiť nemusí.

52-ročného Róberta chytili policajti v Čakanovciach odkiaľ pochádza. Rakúska polícia ho podozrieva z toho, že mal zavraždiť a znásilniť v tichej viedenskej štvrti 91-ročnú starenku začiatkom septembra. Ako jeden z dôkazov ho má usvedčovať odtlačok prsta, ktorý kriminalisti našli v databáze. Dôvodom bolo, že mal za sebou temnú minulosť.

O detailoch pre TV JOJ v minulosti prehovorila jeho neter

"Prvý prípad bol tu v Čakanovciach. Zabil muža a potom ho hodil do studne. Za to sedel 12 rokov," hovorí neter. Nebola to však jediná vražda. Pred 17 rokmi mal chladnokrvne zavraždiť ďalšiu obeť. "Vtedy takisto brutálne znásilnil ženu, zabil ju, a ukradol jej zlato a kadečo," potvrdila neter.

​Podľa rakúskych médií si za to odpykal 15 rokov. Portal Kronen Zeitung prišiel zo zistením, že 52-ročný Robert v krajine nemal čo hľadať. Krátko pred smrťou 91-ročnej starenky ho z krajiny vyhostili. Vlakom sa však vrátil naspäť.

Skončil za mrežami

Muž by mal byť už za mrežami v Rakúsku. Pred sudcom mal tvrdiť, že nevie prečo 91-ročnú starenku zavraždil. Otázne však je, či bude za svoje činy pykať, keďže prokurátorka nariadila vyšetriť jeho duševný stav.

Portál Kronen Zeitung opísal aj motívy vraždy. Podľa ich tvrdení mal vraždiť pre čisté potešenie zo zabíjania a pre vzrušenie. V Rakúsku mu za tento čin hrozí až doživotie. "25 rokov väzenia je málo pre neho. Vykastrovať by ho mali. Alebo na elektrické kreslo by ho mali posadiť," dodala neter.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy