Jasno
16°
Bratislava
Kvetoslava
24.10.2024
Zber hríbov sa zmenil na nočnú drámu. Dôchodkyňu zaseknutú vo výkope vyslobodili po 6 hodinách
Zdielať na

Zber hríbov sa zmenil na nočnú drámu. Dôchodkyňu zaseknutú vo výkope vyslobodili po 6 hodinách

POVAŽSKÁ BYSTRICA / 70-ročná považskobystričanka mala neuveriteľné šťastie. Do lesa išla zbierať hríby, no keď sa podvečer vracala, spadla do výkopu. Aj keď kričala o pomoc, 6 hodín ju nikto nepočul. Mestskí policajti ju vyslobodili krátko po polnoci. Boli iba dva stupne nad nulou.

"Išla popri plote a spadla, noha sa jej zachytila za pletivo. Aj my sme mali problém ju odtiaľ vydolovať. Jeden kolega držal pletivo a nohu sme jej vytiahli a vlastne ju celú," priblížil príslušník MsP Richard Muráň.

Na hríby neďaleko Zemianskeho Kvašova sa dôchodkyňa vybrala napoludnie. Vracala sa už za šera, okolo pol šiestej, no rozhodla sa ísť skratkou. Jej volanie o pomoc o polnoci započuli ľudia z neďalekých domov. Zavolali mestských policajtov"Nebyť občana, ktorý nám túto skutočnosť oznámil a včasného zákroku hliadky, mohlo sa to skončiť aj tragicky," uviedol náčelník MsP Juraj Lieskovský.

Viac ako 6 hodín bola staršia pani v jame zakliesnená nemala pri sebe mobilný telefón a ani svetlo

"Okolo pol jednej v noci sme ju našli, mala ruksak na chrbte, kde mala aj vodu, ale nedokázala si vytiahnuť tú vodu. Bola dehydrovaná, podchladená, triaslo s ňou," pokračoval Muráň.

"Musia si občania, ktorí sa takto vyberú do lesa, nielen na hríby, ale aj prechádzku uvedomiť, že je vhodné, aby mali so sebou mobilný telefón, poznali lokalitu kade sa pohybujú, nevracať sa v neskorých večerných hodinách, kde je tá viditeľnosť už slabšia, mať so sebou baterku, aby videli kade sa pohybujú," odporučil Lieskovský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy